Hva er galt med fotballfestene i England?

Fire norske eks-proffer om skandalefestene i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Like sikkert som at NRK sender Grevinnen og Hovmesteren på lille julaften, dukker det hver jul opp en skandale eller to fra festene til Premier League-stjernene.

Det slo ikke feil i år heller.

Manchester Uniteds påkostede julefest er for tiden førstesidestoff i de fleste engelske avisene. En 26 år gammel kvinne hevder hun ble voldtatt, og den 19 år gamle United-stopperen Johnny Evans er arrestert, mistenkt for ugjerningen.

Fra før var det kjent at festansvarlig Rio Ferdinand samlet inn 4000 pund fra hver spiller som deltok - nesten 50 000 kroner - hovedsaklig til piker, vin og sang. Kjærestene og konene fikk ikke delta.

De fleste førstelagsspillerne skal ha samlet seg på Manchester 235 Casino allerede rundt lunsjtider, fortsatte videre til puben Old Grapes, før forsamlingen til slutt forflyttet seg til luksuriøse Great John Street Hotel - der festen skal ha tatt en brå slutt i 04.15-tiden da politiet dukket opp.

Åtte innleide sikkerhetsvakter til tross: Skandalen var et faktum.

Kanskje er det like mye et kulturelt problem som et fotballproblem. I 2000 holdt statsminister Tony Blair en tale hvor han fryktet at grisefylla ville bli den nye engelske folkesykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer