Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva er galt med Kalla?

Vil ikke svare på om avstanden opp til Bjørgen og Johaug har økt.

PÅ 6. PLASS ETTER TO DAGER: Charlotte Kalla henger med i toppen, men vil ikke snakke om avstanden opp til Therese Johaug og Marit Bjørgen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ 6. PLASS ETTER TO DAGER: Charlotte Kalla henger med i toppen, men vil ikke snakke om avstanden opp til Therese Johaug og Marit Bjørgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Charlotte Kalla fikk med seg en sur fjerdeplass på favorittdistansen fem kilometer fristil på Lillehammer i dag.

Isolert sett ikke et fryktelig dårlig resultat for den svenske langrennsdronninga, men de elleve sekundene som skiller henne fra Therese Johaug og Marit Bjørgen er likevel verdt å snakke om.

Ikke minst fordi både Johaug og Bjørgen økte avstanden fra toppen av løypa og i de lette partiene inn mot mål, og at det er i fristil Kalla er sterkest. Avslutningen i morgen er i klassisk. 

Etter fire verdenscuprenn virker det som om avstanden mellom Norges to desidert beste langrennsløpere og svenskenes VM-håp har økt siden fjoråret.

Så langt denne sesongen måler Kalla seg mer mot Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg. Ikke dårlig, men heller ikke der Kalla selv håper å være.

Men på spørsmål om hun selv mener avstanden opp til Johaug og Bjørgen har økt eller minket, svarer hun på noe helt annet.

- Så hva er svaret på spørsmålet jeg stilte?, følger den svenske reporteren opp med.

Så bli hun stille. Drar ut et «nej», før Sveriges presseansvarlige Torbjörn Nordvall sier: «Er det bra så?»

Kalla skynder seg ut av pressesonen uten å svare på flere spørsmål, tydelig ubekvem med å snakke høyt om avstanden fram til nordmennene.

- Jeg syns hun tok store steg i fjor, men så langt i år virker det ikke som om hun er noe nærmere i hvert fall, svarer Marit Bjørgen da Dagbladet spør henne om Kallas utvikling.

Bjørgen understreker at det er tidlig i sesongen, men er enig i at bildet så langt er at Kalla ikke ser ut til å ha nærmet seg dem siden i fjor.

Også Therese Johaug hadde regnet med at Kalla var bedre med i dag. Johaug var overrasket over at Heidi Weng kapret den siste pallplassen foran den svenske yndlingen.

- Ja jeg trodde jo Kalla skulle komme på pallen i dag, fem kilometer skøyting har jo vært hennes beste distanse før. Jeg hadde trodd hun skulle vært nærmere, sier Johaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling