Frankrike - Uruguay kl. 16:

Hva er galt med Luis Suárez?

I Brasil beit han Giorgio Chiellini og ble sendt hjem fra VM. Nå glefser Luis Suárez etter Antoine Griezmann i håp om en semifinale i Russland.

STJERNEMØTE: Antoine Griezmann og Frankrike møter Luis Suárez og Uruguay i ettermiddag. AFP PHOTO / FRANCK FIFE AND Odd ANDERSEN\
STJERNEMØTE: Antoine Griezmann og Frankrike møter Luis Suárez og Uruguay i ettermiddag. AFP PHOTO / FRANCK FIFE AND Odd ANDERSEN\ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET ER ET hav mellom bittet i Natal og utskjellingen av Frankrikes spiss før VMs første kvartfinale i Novgorod, men det er fortsatt Luis Suárez vi snakker om.

Fotballspilleren, som når han føler seg (eller Uruguay) presset, er villig til å sette tennene i alt.

DA LUIZ SUAREZ for tredje gang i karrieren satt tennene i en motspiller (Italias midtstopper Giorgio Chiellini) stoppet planeten Volleywood for noen timer å rotere om sin egen akse, verdensmesterskapet i fotball.

Det var for fire år siden.

Den fotballspillende verden var i sjokk.

JEG HUSKER DET som det var i går. Måpingen til alle menneskene rundt meg. Så vi virkelig det vi mente vi så i Natal, at Luiz Suárez beit enda en gang?

På den største scenen av dem alle?

I VM, foran 30 TV-kameraer?

FØLGENDE BETRAKTNINGER BLE ført i pennen etter bittet i Natal 24. juni 2014:

Hva er det som skjer i hodet til Luiz Suárez når han plutselig lar tennene synke inn i en motstander? Teoriene som akkurat nå jager over TV-skjermene og journalistenes tastaturer er mange. En av dem er at når Luiz Suárez er presset, så reagerer han ikke som om motstanderen prøver å ta ballen fra ham eller nekte ham en scoring – han reagerer som om motstanderen prøver å sende ham tilbake der han om fra, til bakgatene og fattigdommen i Montevideo. Uten å vite hvorfor, på instinkt, blir Luis Suárez gategutten som med alle (u) tenkelige midler beskytter det han har oppnådd.

Og så biter han.

Fordi han ikke vet hva annet han skal gjøre.

DA LUIS SUAREZ forleden skjelte ut Frankrikes Antoine Griezmann for å snakke spansk med uruguayansk aksent, og dermed, ifølge Suárez , late som om han er halvt uruguayansk – hvilket Suárez vil ha seg frabedt, bare uruguayanere har lisens til å snakke spansk med uruguayansk aksent, fortsatt ifølge Suarez – visste han veldig godt hva han gjorde.

Han gjorde som i Brasil.

Han forsvarte seg selv og landet sitt.

Igjen.

VAR-PRAT: Tete Lidbom og Marius Lien gjester Dagbladets VM-studio før kveldens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

FOR DET ER det de gjør, uruguayanerne. Ikke ifølge denne skribenten, men ifølge dem selv. De er det lille landet omringet av to store (Brasil og Argentina) og et enda større hav (Atlanterhavet). De er vant til å føle seg presset og truet. De er David, vant til å forsvare seg, uansett. Og så lenge hensikten helliger middelet, og mind games (ordkriger) er en del av fotballen uansett hvor dumt og meningsløst det noen ganger kan framstå – jeg mener, den spanske dialekten til en linguist som Antoine Griezmann, hallo (!) – er alt lov.

HADDE ANTOINE GRIEZMANN sagt noe stygt eller nedsettende om Uruguay (landet) eller Uruguay (fotballaget) hadde jeg forstått Suárez sin vrede. Men han har ikke det. Ugjerningen Griezmann stilles til rette for, og som irriterer Suarez så kraftig at han må fortelle verden om det, er å snakke spansk med uruguayansk aksent.

Det er alt.

DET FORTELLER MEG at Luis Suárez nok en gang har piggene ute og er villig til å gjøre alt for Uruguay (landet) og Uruguay (fotballaget). Hva det innebærer gjenstår å se. Men at verdens minste fotballstormakt vil selge seg dyrt denne første fredagen i juli er hevet over enhver tvil.

Det betyr at alt kan skje.

Kampstart Uruguay-Frankrike kl. 16.00

NORTHUG OM VM: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer