HER UTLIKNER SOGNDAL: 
Sogndals Ørjan Hopen scorer 1-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sogndal på Ullevaal Stadion søndag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HER UTLIKNER SOGNDAL: Sogndals Ørjan Hopen scorer 1-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sogndal på Ullevaal Stadion søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Hva er galt med Vålerenga?

Snublet igjen, denne gang mot Sogndal. -Frustrerende, sier Andresen.

Vålerenga - Sogndal 1-1

(Dagbladet): Etter den imponerende fjorårssesongen regnet mange med Vålerenga som en seriøs gullkandidat i år.

I stedet er Martin Andresen & co i ferd med å levere en sesong langt under pari, hvor skuffelsene står i kø. De røk tidlig ut av cupen mot 2. divisjonslaget Kjelsås, ble knust 0-5 sammenlagt av PAOK i Europa League og ligger helt nede på 12. plass i Tippeligaen.

I kveld måtte de nøye seg med 1-1 hjemme mot Sogndal. Og det kunne faktisk gått enda verre: På overtid rundet Ole Jørgen Halvorsen høyreback Dawda Leigh, og kom alene mot Lars Hirschfeld. Han kunne trillet ballen til en bedre plassert Tore André Flo, men forsøkte i stedet å gjøre alt på egenhånd. Stefan Strandberg fikk kastet seg fram i siste sekund og blokkerte til corner.

- I utgangspunktet var dette en vanskelig bortekamp, men søren så nære på slutten der, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk - som forhåpentligvis ikke ble glemt igjen av lagbussen denne gangen.

- Jeg er glad for den klokskapen spillerne viser. Hvert poeng vi klarer å få med oss er utrolig viktig. Vi må klore oss fast. Jeg tror vi må ha over 30 poeng for å overleve, sier han til TV 2. 

KUNNE AVGJORT: Ole Jørgen Halvorsen fikk en kjempesjanse for Sogndal på overtid, men bommet. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KUNNE AVGJORT: Ole Jørgen Halvorsen fikk en kjempesjanse for Sogndal på overtid, men bommet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Nå har Sogndal 17, og ligger med det på plassen over nedrykksstreken.

To plasser over dem ligger Vålerenga, som så ut til å styre mot en oppskriftsmessig seier da Mohammed Fellah satte inn 1-0 etter bare 24 sekunder. Den lille midtbaneeleganten avanserte 15-20 meter med ballen før han sendte en hard markkryper i lengste hjørne.

Resten av omgangen sto i stil med det grå og triste været i Oslo, med Vålerenga som det minst dårlige laget.

Bare tre minutter etter pause fikk de seg en kalddusj:

André Muri spilte opp på en feilvendt Kristofer Hæstad, som ble frarøvet ballen av Ørjan Hopen. Han dro vekk André Muri og klinket inn 1-1 fra rundt 16 meter etter en fin enkeltmannsprestasjon.

Vålerenga forsøkte å få fart på sakene ved å sette inn Yssouf Koné og Håvard Nielsen, men noe vinnermål kom aldri. Vålerenga-debutant Veigar Pall Gunnarsson kom heller ikke til sin rett, og både han og lagkameratene trenger åpenbart tid på å bli kjent med hverandre.

TIDLIG SCORING: Mohammed Fellah ga Vålerenga ledelsen etter bare 24 sekunder. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TIDLIG SCORING: Mohammed Fellah ga Vålerenga ledelsen etter bare 24 sekunder. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Det var en frustrerende første kamp. Vi har jo full kontroll, men de er farlige på kontringer. Jeg er skuffa, sier han.

- Din egen innsats?

- Helt greit, men alt er nytt i dag, så det vil ta tid.

Martin Andresen var en oppgitt mann etter den tredje seriekampen på rad uten seier.

- Det var en frustrerende kamp. Vi vet at Sogndal er gjerrige, og vi gir dem en gavepakke av en scoring. De er et lag som parkerer bussen foran eget mål. Vi var veldig upresise i 1. omgang, og spiller på oss trøbbel. Vi burde vunnet denne kampen 1-0, mener Andresen.

INGEN DRØMMEDEBUT: Veigar Pall Gunnarsson. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
INGEN DRØMMEDEBUT: Veigar Pall Gunnarsson. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer