Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva er greia med Magnus Carlsens gummiansikt?

Magnus Carlsen har et fantastisk gummifjes. Er ansiktsmimikk og kroppsholdning et psykologisk sjakktrekk, eller er han bare sånn?

(Dagbladet): Vi har alle sett hvordan Magnus tilsynelatende har måttet lide seg time etter time, parti etter parti, fram til ny verdensmestertittel i sjakk.

Motstanderen, Vishy Anand, har tilsynelatende tatt det hele med ro. Med velstelt hår, nystrøkne blå skjorter og store brune øyne bak tykke brilleglass, har inderen prøvd å gi et solid og kontrollert utrykk.

Som fotograf har jeg observert de to gjennom telelinsa, dag etter dag, time etter time.

Jeg ble fort oppmerksom på hvor ulik kroppsholdning og mimikk de to hadde. I sjakk er det psykologiske spillet ofte avgjørende, og selv den mest supersmarte IQ-hjerne kan gå helt i stå hvis motstanderen vet å trykke på de riktige mentale knappene - der det gjør vondest.

Alle mennesker har sine svakheter, og etter timelangt press, i en kampsituasjon som i beste fall kan sammenliknes med et avhør, er det den seigeste som seirer. 

Anand hadde ofte et mildt og tomt stirrende blikk, mens Magnus på sin side kvitterte med å være gummifjes-sjakkmatt-mester!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling