Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva er likhetene mellom Hareide og Sir Alex?

Solskjær har svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Både Sir Alex Ferguson og Åge Hareide har et voldsomt temperament. Begge har kommet med kraftige utfall mot media. Begge har hatt stor suksess som trener i flere land, og begge takler kritikk på en relativt dårlig måte.

Nei, det er ikke Ole Gunnar Solskjær som kommer med disse sammenligningene. Han ser imidlertid flere likhetstrekk mellom United-manageren og Norges landslagstrener.

- Ja, helt klart. De har et grunnleggende positivt syn på fotball, og står for en offensiv og kreativ måte å spille på. Begge vil ha ballen i laget, begge tilfører spillerne enorm selvtillit og gir oss følelsen av at vi ikke er underlegne, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.no.

- Hvordan er de like som typer?

- Både Ferguson og Åge er flinke motivatorer. De er utpregede vinnere begge to - som virkelig hater å tape, sier Solskjær.

Bryr seg ikke om statistikken

Akkurat det siste gjelder for Solskjær selv også. Han har varslet at ett poeng ikke vil være godt nok for Norge i Athen - det er bare tre poeng som gjelder.

Og det til tross for at Solskjær betegner bortekampen mot Hellas som den tøffeste i hele kvalifiseringen.

image: Hva er likhetene mellom Hareide og Sir Alex?

- Realistisk sett er det den vanskeligste kampen. Vi møter de regjerende europamesterne. Og selv om de har gjort det dårligere i det siste, blir man ikke dårlig over natta, minner han om.

NRK konfronterte United-spissen med at Hellas bare har tapt fire av sine 23 siste kamper - og sluppet inn fattige tre mål på sine 10 siste kamper.

Statistikken skremmer selvsagt ikke 32-åringen.

- Ungarn hadde jo heller aldri tapt på den stadion vi møtte dem på. Hellas slipper ikke motstanderen til mange sjanser, så vi bør ta vare på en av de første sjansene vi får. Det er viktig at vi står imot i starten, sier Solskjær.

Bedre enn sist gang

Han fikk igjen spørsmål om Norges manglende fart på topp kan bli et problem, etter at John Carew måtte trekke seg fra troppen.

- Vi får håpe forsvarsspillerne til Hellas ikke er like hurtige som Carew. Verken jeg eller Steffen er noen hurtigtog, men vi er ikke treige heler. Vi har vært med lenge, og er ikke helt skilpadder, smiler han.

Både etter landskampene mot Brasil og Ungarn var Solskjær bare mellomfornøyd med seg selv, selv om han i begge kampene var blant Norges beste. Mest kritisk var han til sin egen touch og ballbehandling - men Solskjær føler det har blitt bedre de siste par ukene.

LIKE? Ja, mener Ole Gunnar Solskjær, og ramser opp flere ting han mener United-manager Sir Alex Ferguson har til felles med landslagssjef Åge Hareide. Foto: REUTERS/SCANPIX
LIKE? Ja, mener Ole Gunnar Solskjær, og ramser opp flere ting han mener United-manager Sir Alex Ferguson har til felles med landslagssjef Åge Hareide. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Touchen blir aldri god nok, det er alltid noe man kan bli bedre på. Men jeg har fått vært mer og mer borti ballen, og trent godt i United. Jeg er litt bedre enn sist gang, sier Solskjær.

- Hvordan forbereder United seg til vanskelig bortekamper?

- Vi er opptatt av at vi skal holde ballen i laget og gjøre publikum stille.

- Er Norge gode nok til det?

- I perioder er vi gode nok til det, men vi må også være kyniske når det trengs så vi ikke blir overspilt, sier Solskjær til Dagbladet.no.

<B>OPTIMIST:</B> Ole Gunnar Solskjær ser ingen grunn til å gå for ett poeng borte mot Hellas. Bare seier er godt nok for 32-åringen.