- Hva er Norges svakheter? - De er sterke i forsvar

Spanjolenes trener dukket unna de tunge analysene.

DUKKET UNNA: Spanias U21-trener Julen Lopetegui dukket unna de tyngste analysespørsmålene på pressekonferansen i kveld. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB SCANPIX
DUKKET UNNA: Spanias U21-trener Julen Lopetegui dukket unna de tyngste analysespørsmålene på pressekonferansen i kveld. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB SCANPIXVis mer

NETANYA (Dagbladet): Akkurat som den norske leiren, stilte Spania opp på internasjonal pressekonferanse på semifinalearenaen i Netanya i kveld.

I morgen møter Norge det Tor Ole Skullerud karakteriserte som verdens beste lag på dette nivået, og skrøt uhemmet av spanjolene.

Skrøt og skrøt
Den øvelsen kjørte Spanias trener Julen Lopetegui også.

- Norge har mange muligheter, de har et stort offensivt register, og er gode defensivt. Jeg syns Norge er et veldig godt lag og dette blir vår vanskeligste kamp så langt i EM, sier Lopetegui, etter at laget hans har slått Russland, Tyskland og Nederland så langt i mesterskapet.

Men da vi ville vite hva han anså som Norges svakheter, fortsatte Lopetegui bare å snakke om hvor gode Norge er i forsvar.

- De har en stram organisering bakover, de er disiplinerte, setter linja godt, svarte Lopetegui.

- Men svakhetene?

- Det har alle lag. Vi også, svarte han, og sa seg ferdig med spørsmålet.

Hardt arbeid
Lopetegui minnet om at i motsetning til gruppespillskampene får man ikke muligheten til å rette opp feil i en semifinale. Han minnet også om at Norge har slått Frankrike i playoff, og satt England på plass i dette mesterskapet.

I tillegg ramset han opp en rekke av de norske spillerne som han karakteriserte som «spennende», deriblant Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Joshua King.

Den spanske treneren bedyret at verken han eller spillerne tar lett på oppgaven i morgen.

- Det kommer til å bli hardt arbeid å slå Norge. Vi får bare en sjanse, sa Lopetegui.

• Norge - Spania, semifinalen i U21-EM begynner klokka 17.30 i morgen.