Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hva er vitsen med styre og sportsgruppe om de ikke bestemmer noe?

Spør Rami Shaaban om Fredrikstad FK (FFK).

(Dagbladet): I går fortalte Rami Shaaban Expressen om den vanskelige perioden før han kom til FFK, og i dag er det Aftonbladets tur til å presentere et intervju med den frittalende svensk-egypteren.

Blant annet forteller fotballspilleren om den langvarige prosessen før han etter hvert kunne melde overgang til Allsvenskan-klubben Hammarby.

- Da jeg kom til Fredrikstad, fantes det ingen investorer. Etter hvert var det plutselig en millardær som eide halve meg, starter Shaaban, og sikter til aksjeselskapet Fredrikstad Spillerinvest, som ble etablert i 2006.

- Styret har ikke hengt med

Ifølge eget utsagn hadde han et møte med en person fra FFKs sportsgruppe og en person fra styret da han ønsket seg bort.

- Jeg spurte om hvorfor de ikke hadde solgt meg. De sa at investoren hadde sagt nei. Hva er da vitsen med å ha en sportsgruppe og et styre, hvis de likevel ikke bestemmer noe? De var enige i at det har blitt feil, hevder keeperen.

- FFK har vokst voldsomt kjapt og styret har ikke riktig hengt med. Jeg hadde dette møtet for at ingen andre spillere skulle havne i samme situasjon, men jeg måtte ta støyten. Jeg tapte 20 millioner på det, sier Shaaban, med henvisning til hva han kunne ha fått hvis han hadde blitt solgt til tyrkiske Trabzonspor i stedet for til Hammarby.

Investeringsselskapet satte angivelig ned foten for et salg dit for 6,6 millioner i fjor, tross at Shaaban skal ha hatt en muntlig avtale med klubbledelsen om å få gå for den prisen.

FIKK GÅ TIL SLUTT: Rami Shaabans overgang dro ut i langdrag, men til slutt kunne han presenteres som ny Hammarby-spiller. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
FIKK GÅ TIL SLUTT: Rami Shaabans overgang dro ut i langdrag, men til slutt kunne han presenteres som ny Hammarby-spiller. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Vis mer

- Styret kjøper og selger

Konstituert daglig leder Morten Huth kan ikke kommentere denne situasjonen, som skal ha oppstått før hans tid, men han forsikrer uansett at situasjonen ikke er sånn i dag.

- I FFK er det klubben, ved styret og i samråd med trener, som bestemmer hvem som kjøpes og selges, sier han til Dagbladet.no.

Hammarby skal for øvrig ha betalt omkring 3,5 millioner norske kroner for den svenske landslagsmålvakta da han skifte gressbeite forrige måned.

(Fredrikstad FK og Fredrikstad Spillerinvests styreledere har ikke vært tilgjengelig for kommentar i formiddag)

image: - Hva er vitsen med styre og sportsgruppe om de ikke bestemmer noe?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media