- Hva f... skjedde?

Nå vender Ljungberg tilbake til Emirates.

• Direkte 16.00: Arsenal - West Ham og tre andre Premier League-kamper

(Dagbladet.no) Det er bare ett lag som har klart det så langt. 7. april i fjor vant West Ham 1-0 mot Arsenal på Emirates Stadium.

Det er den eneste gangen serielederne har tapt på den halvannet år gamle hjemmebanen sin.

Den gangen spilte Fredrik Ljungberg for Arsenal - og den nåværende West Ham-spilleren husker kampen godt.

- Jeg var ikke veldig fornøyd. Vi lurte på hva faen som skjedde, sier han ifølge Telegraph.

- Det blir spesielt

Da var Hammers et kriserammet lag som kjempet en desperat kamp for å beholde plassen i Premier League. Nå ligger østlondonerne midt på tabellen med en fersk seier mot Manchester United i sekken.

Seieren på Emirates for ni måneder siden kom overraskende på alle, ikke minst på Arsenal-gutta - som førte kampen fra start til slutt.

SJOKKSEIEREN: Arsenal skjønte ikke hva som skjedde. West Ham-gutta trodde nesten heller ikke det de så, da de slo Arsenal på Emirates Stadium forrige sesong. Foto: AFP
SJOKKSEIEREN: Arsenal skjønte ikke hva som skjedde. West Ham-gutta trodde nesten heller ikke det de så, da de slo Arsenal på Emirates Stadium forrige sesong. Foto: AFP Vis mer

- Bobby Zamora lagde et flott mål, men det var den første gangen de var på vår banehalvdel. Sånn er fotballen. Det handler om å score og vinne, sier Ljungberg.

Robert Green sto en fantastisk kamp mellom West Ham-stengene. Det må han nok gjøre igjen for at Hammers skal kunne gjenta bedriften fra forrige sesong.

Ettermiddagens kamp handler imidlertid ikke om det som skjedde i fjor. Mest av alt - i hvert fall for en svenske - handler det om et følelsladet møte med gamle venner.

- Det kommer til å bli veldig spesielt. Men samtidig - i 90 minutter må jeg bare glemme alt, sier Freddie.

Roser Wenger

Den svenske landslagskapteinen spilte på Highbury og Emirates i ni år. Sånt viskes ikke bare ut over natta.

Han forlot nordlondonerne i sommer, etter at det lenge hadde vært spekulasjoner om at han var på vei bort. Nå tilbakeviser han imidlertid at han sleit med å komme overens med Arsene Wenger.

- Han utviklet spillet mitt mye og var flink til å gi spillerne selvtillit. Vi tenkte aldri på motstanderen og spilte bare vårt spill - vel vitende om at vi var det beste laget, sier Ljungberg.

Så langt denne sesongen har Arsenal vært det beste laget.

Men de har bare to poeng å gå på ned til Manchester United og må vinne i ettermiddag. Ljungberg tror imidlertid på Hammers-poeng, i hvert fall hvis de spiller som mot United.

- Spiller vi sånn kan vi ta alle. Den første omgangen er det beste vi har gjort denne sesongen, sier han.

MØTER GAMLE VENNER: Her er Fredrik Ljungberg i en duell med Robin van Persie på Upton Park tidligere denne sesongen.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 146769250


Varnish cache server