- Hva faen driver dommeren med? Katastrofedømming. Uvirkelig svakt

Voldsomt drama i Manchester-derbyet.

KONGER AV BYEN: Manchester City kunne juble for tre poeng og seier over erkerivalen etter at Sergio Aguero satte inn kampens eneste mål. En kamp som hadde det aller meste. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTN SCANPIX
KONGER AV BYEN: Manchester City kunne juble for tre poeng og seier over erkerivalen etter at Sergio Aguero satte inn kampens eneste mål. En kamp som hadde det aller meste. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTN SCANPIXVis mer

• Manchester City-Manchester United 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Det var duket for storoppgjør på Etihad i ettermiddag da de to naborivalene fra Manchester barket sammen i de himmelblås storstue.

Vertene hadde før søndagens gigantkamp spilt hele tre kamper uten seier (CSKA Moskva, West Ham og Newcastle), mens gjestene fikk en psykologisk opptur med Robin van Persies sene scoring mot Chelsea forrige helg.

Men i dag gjorde Louis van Gaals gutter det vanskelig for seg selv.

Dommerfeil Etter at Chris Smalling ble utvist allerede før hvilen etter to gule kort var det bare et spørsmål om tid, og etter hvilen satte Sergio Aguero inn vinnermålet etter lekkert City-spill. Da skulle de allerede hatt tre straffespark.

- Hva faen driver Oliver med? Katastrofedømming. City snytt for 3 klare straffer. Uvirkelig svakt, skriver Morten Langli på Twitter.

Yaya Toure ble kåret til banens bestemann, og var selv en av de som ble snytt for et førsøk fra ellevemeteren. Han sa seg enig etter kampen.

HODELØST: Chris Smalling måtte i dusjen allerede før 45 minutter var spilt etter to hodeløse involveringer. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
HODELØST: Chris Smalling måtte i dusjen allerede før 45 minutter var spilt etter to hodeløse involveringer. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

- Min er definitivt straffe. Dommeren gjorde nok noen feil, sier Yaya.

Manuel Pellegrini var av samme oppfatning som ivorianeren.

- Jeg kan ikke tro at Yaya ikke fikk straffe, sier han.

- Vi vant. Vi spilte bra helt til vi scoret. Det virket litt som om vi trodde kampen var over da, men det var den ikke. Heldigvis holdt det inn, og de tre poengene er det aller viktigste.

Redningsmann Både Aguero og Adnan Januzaj hadde halvsjanser for sine respektive lag i åpningsminuttene, men der den lille argentinerens avslutning ble avverget av David de Gea i United-målet, gikk den unge belgierens avslutning til side for målet til Joe Hart.

Men det var City det meste handlet om, og etter rundt halvspilt førsteomgang kunne gjestene bare takke de Gea for at det fortsatt sto 0-0.

Først kulminerte et lekkert angrep på høyrekanten med et skudd fra Jesus Navas, men hans landsmann mellom stengene for United vartet opp med en klasseredning. Bare sekunder senere var det Aguero som nesten var alene med igjennom, men igjen var spanjolen våken.

Men selv om det var en eksplosiv og hendelsesrik første halvtime, var det bare et lite forvarsel om hva som skulle komme.

Hodeløst Først gikk Chris Smalling inn i en hodeløs takling på James Milner nede ved eget hjørneflagg. Med tanke på at stopperen allerede hadde pådratt seg et gult da han blokkerte et utspill fra Joe Hart, var regnestykket greit. Gult + gult = rødt og Manchester United var redusert til ti mann.

Og City aktet ikke å la United komme seg etter sjokket. Aguero fikk ballen i beina feilvendt i feltet, men en aggressiv og klønete Marouane Fellaini gikk hardt i ryggen på argentineren. Appeller til tross, dommer Michael Oliver vinket spillet videre.

Tre minutter på overtid i den første omgangen ble det mer ramaskrik da Marcos Rojo regelrett sparket ned Yaya Toure rett foran nesa på de Gea, men i stedet for å peke på ellevemeteren sendte Oliver spillerne i garderoben til pause.

Forløsende Etter de første 45 med City-dominans og utvisningen til Smalling, var det ikke mange som levnet Manchester United mye håp før den andre omgangen. De oddsene ble ikke bedre for vertene da Rojo etter ti minutter måtte bæres av banen med store smerter i skulderen.

Hjemmelaget fortsatte å presse, og for tredje gang lød appellene om straffespark for døve ører. Men Aguero ga seg ikke, og etter 63 minutter fikk han omsider hull på byllen.

Toure åpnet forsvaret med en utsøkt ball til Gael Clichy, som igjen fant storscoreren foran mål. Fra åtte meter gjorde han ingen feil, og Etihad eksploderte.

Dramatisk slutt Noen minutter smalt Jesus Navas ballen i stolpen etter nok en krempasning av Toure, men heller ikke Manchester United hadde gitt opp.

I løpet av noen få minutter var tvang både  Robin van Persie og Di Maria fram gode redninger av Hart, mens Fellaini også var farlig frampå og kunne utliknet. Samtidig kunne Toure like gjerne økt ledelsen til 2-0 ved flere anledninger.

SKADET: Radamel Falcao måtte ta til takke med en plass på tribunen i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
SKADET: Radamel Falcao måtte ta til takke med en plass på tribunen i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

Flere mål ble det derimot ikke, og kampen ebbet ut i 1-0. Dermed har Manuel Pellegrinis menn fortsatt los på Chelsea på toppen av tabellen, mens Manchester United fortsatt sliter bak de aller beste tross en heroisk innsats.

JUBEL OG GLEDE: Med tre poeng i ettermiddag har Manchester City fortsatt los på Chelsea som foreløpig troner på toppen av tabellen i ensom majestet. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
JUBEL OG GLEDE: Med tre poeng i ettermiddag har Manchester City fortsatt los på Chelsea som foreløpig troner på toppen av tabellen i ensom majestet. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX Vis mer