ALDRI SAGT:  Zlatan Ibrahimovic skjønte ingenting da han leste gjennom sin egen selvbiografi første gang. Foto: NTB Scanpix.
ALDRI SAGT: Zlatan Ibrahimovic skjønte ingenting da han leste gjennom sin egen selvbiografi første gang. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

- Hva faen er det her? Det har jeg aldri sagt

Zlatans første reaksjon på sin egen selvbiografi.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovics biografi «Jeg er Zlatan», ble en internasjonal suksess da den havnet i bokhyllene i 2011.

Boka som er skrevet David Lagercrantz ga et unikt innblikk i svensken liv fra fattige kår i Rosengård til superstjerne-status.

I går gjestet Lagercrantz walisiske Hay Festival, for å prate om boka. Der kunne forfatteren avsløre at ingen av sitatene i boka kommer fra Zlatan selv.

- Hva faen er det her? Det her har jeg aldri sagt, skal Zlatan ha sagt da han leste boka for første gang, skriver Telegraph.

For Lagercrantz syntes at andre sportsbiografier han hadde lest var kjedelige. Derfor ønsket han å gjennomføre boka på en annerledes måte.

 FORFATTEREN:  David Lagercrantz. Foto: NTB Scanpix.
FORFATTEREN: David Lagercrantz. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg burde egentlig ikke erkjenne dette, men jeg bestemte meg for å skrive boka som en roman. jeg siterte egentlig ikke Zlatan. jeg startet med å finne en litterær illusjon av Zlatan Ibrahimovic, og så startet jeg opp.

Han tilbrakte over 100 timer med den svenske superstjernen for å få et godt grunnlag.

- Jeg fortalte han at jeg nettopp hadde lest David Beckhams bok, og at den var veldig kjedelig. Da hadde han et bra svar: «Hvem faen er Beckham?»

Forfatteren fortalte videre at han var nervøs etter å ha sendt det første utkastet til svensken. Selv om reaksjonen var voldsom da, opplyser Lagercrantz at Zlatan nå ser på boken som sin egen fortelling.