<strong>KLAR MELDING:</strong> Viking-trener Kjell Jonevret med en skarp melding på Twitter. Etterpå forklarte han hvorfor han er skuffet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix / Twitter
KLAR MELDING: Viking-trener Kjell Jonevret med en skarp melding på Twitter. Etterpå forklarte han hvorfor han er skuffet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix / Twitter Vis mer

«Hva faen, har dere bestemt dere for å få Viking konkurs i år!»

Kjell Jonevret etter at Viking-kamp ble flyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Viking-trener Kjell Jonevret likte ikke at den potensielt publikumsvennlige kampen mot Strømsgodset på hjemmebane ble flyttet fra søndag til fredag. Det ga han klart uttrykk for på Twitter i dag:

«Så Godset hjemme har blitt flyttet til fredag. Men hva faen NFF, NTF, TV2 og C More, har dere bestemt dere for å få Viking konkurs i år!» skriver Jonevret.

Jonevret sier til Dagbladet at han skrev meldingen litt for fleip.

- Jeg tror ikke vi har hatt noen hjemmekamper på søndag hele sommeren. I Stavanger er søndag den beste dagen å spille fotball på. Vi og spillerne syns det er kjekkere å spille foran fulle hus på tribunen, sier Jonevret, som også har fått mail fra folk som uttrykker misnøye over at kampen ble flyttet.

Trist - Det er synd. Vi syns det er trist, og klubben må også syns det er trist at det er slik, sier treneren.

Kampen skulle egentlig spilles på Viking Stadion søndag 20. september. Jonevret mener det skulle vært avklart tidligere at kampen skulle flyttes. Samtidig føler han ikke at Viking på noen måte er nedprioritert i beste sendetid.

- Det er nok likt for alle lag. Det er ikke noe vi kan gjøre med det, sier han.

Færre tilskuere på tribunen betyr naturlig nok mindre penger i klubbkassa for Viking.

Forstår frustrasjonen Knut Kristvang, mediesjef i Norges Fotballforbund (NFF), forstår frustrasjonen.

- Ja, jeg gjøre det. Vi kjenner til Viking til synspunkt på dette. Det har Viking også vært tydelig på tidligere. Denne prossessen er å finne en balanse som vi er forpliktet til i avtalen med TV 2 og C More. Vi kjenner til at det er ulike synspunkter på de ulike tidspunktene. De fleste klubbene har søndag 18.00 som sitt primære ønske for tv-kamper. Vi har forpliktelser å følge overfor tv-avtalen. Viking har flere ganger blitt flyttet, sier Kristvang.

En av utfordringene er at klubbene Odd, Rosenborg og Molde spiller Europa-cup på torsdager.

- Det påvirker i den forstand at de klubbene ikke kan spille fredager og lørdager. Da fyller de opp de fem kampene som skal spilles på søndag. Da påvirker det de andre lagene. Det er ikke hele forklaringen. Men høst-sesongen med den kampstrukturen vi har nå er ganske utfordrende, sier Kristvang.

Det gjør at populære klubber som Vålerenga og Viking ofte blir tv-kamp fredag og lørdag.

Kristvang kommer likevel med en trøst til Stavanger-klubben, som muligens får søndagskamper på hjemmebane utover i sesongen.

- Uten at jeg skal forskuttere det så vil vi nok se på den belastningen Viking har hatt på fedager og lørdager. Vi skal blant annet se på hjemmekampene i runde 26 og 28. Det har vi allerede snakket med tv-selskapene om. Jeg kan ikke stå her og love noe nå, men vi er klar over situasjonen, sier Kristvang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer