KONTROVERSIELL: Patrik Sjöberg røper nå at han testet positivt på kokain mens han var aktiv. Men svensken ble ikke utestengt. 
Foto: Rickard Sagen / SCANPIX
KONTROVERSIELL: Patrik Sjöberg røper nå at han testet positivt på kokain mens han var aktiv. Men svensken ble ikke utestengt. Foto: Rickard Sagen / SCANPIXVis mer

«Hva faen har du gjort?»

Patrik Sjöberg testet positivt på kokain som aktiv høydehopper.

Patrik Sjöberg serverer stadig nye avsløringer fra sin kontroversielle karriere som høydehopper. I et radiointervju fredag forteller svensken at han testet positivt for kokain som aktiv.

Det er i et intervju med den svenske radiokanalen P1 som sendes tirsdag ettermiddag at Sjöberg beskriver hvordan han ble tatt for kokainbruk midt i karrieren, skriver Aftonbladet.

- Jeg visste umiddelbart hvilken test det handlet om. Det var en treningstest. Jeg hadde tatt kokain på fredagen, testen avla jeg mandagen etter, sier 46-åringen.

Avsløringen er langt fra den første fra den tidligere høydehopperen den siste tiden. I april slapp han den oppsiktsvekkende selvbiografien «Det du inte såg», hvor han blant annet fortalte at han ble seksuelt utnyttet av sin stefar og trener Viljo Nousiainen.

I boken fortalte Sjöberg også om en kokainskandale i Göteborg der han og blant andre hekkeløper Sven Nylander ble pågrepet for besittelse av det narkotiske stoffet.

Og tirsdag kommer altså en ny avsløring fra Sjöberg. Han forteller at det var nevnte Nousiainen som først fikk beskjeden om at verdensmesteren fra 1987 hadde avlagt positiv dopingprøve.

- En dag ringte Viljo meg og sa: «Du har fått brev bra dopingkommisjonen. Hva faen har du gjort?», sier en åpenhjertig Sjöberg.

Svensken ble aldri utestengt fra idretten til tross for hendelsen. Kokain kan gi en prestasjonsøkende effekt, men man kan bare stenges ut dersom testen er utført i forbindelse med konkurranse.

(NTB)