Filip Ingebrigtsen utslått på 1500 meter Friidretts-VM 2019

Hva feiler det Filip?

For dette var en ren fiasko.

MØTTE PRESSEN: Gjert Ingebrigtsen hadde dette å si om Filips exit fra VM. Video og reporter: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR verdens fjerde beste 1500-løper ryker ut i semifinalen i VM, er det en sportslig fiasko. Annerledes går det ikke an å beskrive idrett på dette nivået uten å fornærme Filip Ingebrigtsen. Det er han mer enn noen annen som kjenner hvor vondt et sånt nederlag gjør.

For det som skjedde på denne oppløpssiden, var langt under Filips normale nivå. En ting er rankingen til det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som viser at bare tre løpere har vært bedre de siste sesongene. Slike poenglister basert på resultatene i de store konkurransene kan lyve. Men det kan neppe Filips egen følelse av å være i form.

Så hvorfor stoppet alt opp?

DET så jo helt fint ut. Filip hadde tatt med seg erfaringen fra det dramatiske forsøksheatet i går. Denne gangen gjaldt det å få mindre rot rundt seg. Det var derfor Filip var oppe bak suverene Cheruiyot allerede etter halvannen runde for å ligge så uberørt i teten som mulig. Men han var berørt.

For på tross av dette perfekte utgangspunktet stokket det seg ut av den siste svingen. Filip hadde ikke noe å svare med da resten av gjengen kom bakfra. Til og med svenske Kalle Berglund var plutselig raskere enn den av Ingebrigtsen-gutta som er regnet for å være den beste spurteren. Det var rart å se selv for han som bedre enn noen andre kjenner Filips kvaliteter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer