SNIPP, SNAPP, SNUTE: Peter Sagans drømmer om å forsvare Flandern rundt-seieren fra 2016 går i tusen knas på Oude Kwaremont. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Peter Sagans drømmer om å forsvare Flandern rundt-seieren fra 2016 går i tusen knas på Oude Kwaremont. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)Vis mer

FLANDERN RUNDT:

Hva felte egentlig Sagan? Se video

Støtteapparat og fans på jakt etter årsaken til Sagans velt på Oude Kwaremont.

(procycling.no): Da Peter Sagan deiset i bakken siste gang opp Oude Kwaremont i gårsdagens Flandern rundt, var det svært vanskelig å tyde hva som skjedde ut i fra TV-bildene.

Sagan lå først og ledet an jakten på tetgruppen, med Greg Van Avermaet og Oliver Naesen på hjul. Bora-hansgrohe-rytteren lå svært tett på barrierene og det kunne se ut som han kom for nær, og gikk i bakken. Det var med andre helt klart at Peter Sagan forårsaket velten, men hva var det som forårsaket den?

Etter rittet var Sagan klokkeklar på at det var hans feil.

- Det var min feil, jeg vet ikke [hva som skjedde, vår.anm.]. Jeg var nær barrieren, ja, men jeg hadde kontroll på plassen, hvor nær jeg var. Jeg var litt til venstre, men... Hvert år, hvis du er alene, så kan du gjøre det. Jeg var alene i front og de fulgte meg, men så hektet jeg i en jakke eller et flagg, jeg vet ikke. Så var barrieren etterpå og jeg gikk i mot den.

Sportsdirektør i Bora-hansgrohe, tidligere proffsyklist Patxi Vila fortalte ifølge Velonews.com at han gjerne ville vite hva som faktisk skjedde, og at kanskje fansen kan hjelpe det tysk-registrerte laget med det.

- Jeg håper igjen at alle telefonene som er rundt omkring kan vise oss noe nytt og sette lys på hva som skjedde.

Telefonene til unnsetning

Som Patxi Vila håpet på har det i morgentimene mandag dukket opp en rekke videoer på sosiale medier, filmet av fans som bivånet velten.

Som Sagan nevnte kan det virke som om det var en jakke som faktisk felte ham.

Oliver Naesen ble et offer for dominoeffekten, men endte også opp med en jakke i bakhjulet. Videoene fra Oude Kwaremont tyder på at det var den samme jakken som først felte Sagan, før den fant veien inn i belgierens bakhjul.

Sporza-journalisten Karl Vannieuwkerke har på sin Twitter-konto delt en video filmet fra motsatt side av der velten skjedde, hvor det kan se ut som Sagan treffer en blå jakke med venstre hendel på styret.

Twitter-kontoen @Peter_SagFan er ikke i tvil om at det er jakken som forårsaker velten. Twitter-posten med video kan du se under.

Patxi Vila er imidlertid klinkende klar på en ting.

- Ingenting for endre seg, men vi kan forstå hva som skjedde.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!