Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du her, Capello?

Mer fritid enn jobb for Fabio Capello på Emirates Stadium.

(Dagbladet.no) 60 041 tilskuere satt på setekanten på Emirates i går kveld. Veldig ofte sto de - for det var en god og spennende batalje som utspant seg mellom Arsenal og Liverpool.

Fabio Capello var blant dem som hadde tatt turen.

Den engelske landslagssjefen har reist balløya på kryss og tvers etter at han overtok den store sjefstolen ved FA-hovedkvarteret i Soho Square.

Én kandidat

Men hva gjorde italieneren egentlig på Emirates i går?

Da den nederlandske dommeren Pieter Vink blåste i gang den helengelske Champions League-kvartfinalen var bare to av de 22 spillerne på det golfjevne underlaget engelske.

Steven Gerrard og Jamie Carragher. Sistnevnte har dessuten gitt klar beskjed om at han ønsker å prioritere klubbfotballen og familielivet - og kanskje også den nye restauranten han har åpnet i Liverpool.

Men Gerrard leverte i hvert fall varene. Han var arkitekten bak Dirk Kuyt-målet, men bortsett fra dette var det utlendingene som sto i fokus på Emirates.

ALENE: Steven Gerrard, som her blir sendt på en luftetur av Mathieu Flamini, var den eneste spilleren som kan og vil spille for England blant dem som startet den helengelske kvartfinalen. Foto: AFP
ALENE: Steven Gerrard, som her blir sendt på en luftetur av Mathieu Flamini, var den eneste spilleren som kan og vil spille for England blant dem som startet den helengelske kvartfinalen. Foto: AFP Vis mer

Capello fikk riktignok også sett Theo Walcott etter pause - men da hadde han kanskje allerede lagt fra seg notatblokka si.

Internasjonale Premier League

Liverpool har spilt to Champions League-finaler i løpet av de tre forrige sesongene. Arsenal har én. Ett av lagene vil i hvert fall komme til semifinalen denne sesongen.

Uten spesielt mye engelske innspill.

Dette er selvfølgelig gammelt nytt. De engelske topplagene har bare blitt mer og mer internasjonale de siste åra. Derfor har de også gjort det så bra i Champions League. Og det engelske landslaget har gjort det tilsvarende svakt på sine tokt Europa rundt.

Forrige sesong sleit de lagene med flest engelskmenn tungt i Premier League. Dagbladet.no regnet ut av Watford og Sheffield United var de eneste lagene som hadde mer enn 60 prosent engelske spillere - og begge rykket ned.

Topplagene hadde alle - med unntak av Manchester United (46) - under 30 prosent engelskmenn.

Reddes av FIFA-regel?

BEKMYRET, CAPELLO? Den engelske landslagssjefen var til stede på Emirates i går kveld. Foto: AP
BEKMYRET, CAPELLO? Den engelske landslagssjefen var til stede på Emirates i går kveld. Foto: AP Vis mer

Både Sir Alex Ferguson og Alan Shearer advarte mot denne importfesten, og varslet at landslaget på sikt ville komme til å lide.

Engelsk fotball fikk mye skryt da fire Premier League-lag for noen uker siden kvalifiserte seg til Champions League-kvartfinalene. Men faktum er at under 30 prosent av dem som sendte lagene videre har britisk pass.

Nå kan Capello & Co. imidlertid bli reddet av FIFA. Sepp Blatter ønsker nemlig en ny utlendingsregel, hvor klubbene maksimalt kan ha fem utlendinger på banen samtidig.

Blatter mener at en 6+5-regel vil være motiverende for talenter som i dag sliter med å komme på laget og etablere seg i mange storklubber. Dette forslaget kommer nå til å bli - antageligvis heftig - diskutert på FIFA-kongressen i slutten av mai.

Så i framtida får kanskje Fabio Capello mer å se på når han besøker engelske toppklubber.

I mellomtida får han kose seg med god fotball - servert europeiske toppspillere. Det er jo ikke akkurat en kjedelig jobb.

image: Hva gjør du her, Capello?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media