Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva gjør du her da, Mourinho?

Chelsea-manageren med nytt dommerangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sist onsdag fikk José Mourinho over 600.000 kroner i bot av det engelske fotballforbundet for uttalelser om dommerstanden. Det reagerte Chelsea-manageren kraftig på, uten at det ser ut til at han har lært spesielt mye av det som har skjedd.

For etter kveldens Champions League-oppgjør mot Dynamo Kiev gikk portugiseren til et nytt dommerangrep, etter at han følte laget ble snytt for straffespark av slovenske Damir Skomina og hans medhjelpere. Kampen endte til slutt 0-0, noe som gjør at Chelsea bare står med fire poeng av ni mulige så langt.

- Dommeren var veik og naiv. Det var et klart straffespark. Jeg forstår fremdeles ikke hva måldommeren gjør, for han tar ingen avgjørelser. Når stillingen er 0-0 og et slikt straffespark ikke blir gitt, synes jeg det er et nøkkeløyeblikk i kampen, sier Mourinho i intervjuet som du kan se øverst i saken.

Risikerer straff Uttalelsene blir nok ikke tatt spesielt godt imot av UEFAs disiplinærkomité, men akkurat det virket den pressede Chelsea-sjefen til å tenke lite på i kveld.

Han så derimot ut til å glede seg over antydninger til fremgang i både lagets og enkeltspilleres prestasjoner.

- Det var en solid prestasjon, og vi holdt nullen for andre kamp på rad. Alle kjempet for hverandre, og hadde den taktiske disiplinen. Så var det en ny kamp hvor vi ikke hadde hellet med oss, for med litt hell vinner vi denne kampen. Men det er greit. Vi har skjebnen i våre egne hender, sier Mourinho.

- Vanskelig kamp Portugiseren har de siste ukene virket preget etter den historisk svake sesongstarten. I helga fikk også formsvikten Mourinho til å vrake superstjerna Eden Hazard i 2-0-seieren over Aston Villa.


 

I Pedros skadefravær var imidlertid belgieren tilbake igjen i kveld, og en del av laget som Mourinho mener viste positive tendenser.

- Jeg ser fremgang, helt klart. Når jeg ser på enkeltspillere, ser jeg dem på et nivå som er nærmere deres eget. Vi har også kollektive egenskaper som er bra. Konsetrasjonen var fenomenal. Det er jeg glad for, sier Mourinho.

- Jeg ville vinne kampen, og det synes jeg vi viste med måten vi startet på, men realiteten er at dette var en veldig vanskelig kamp fra et mentalt ståstedet. Å vinne ville vært fantastisk, men å tape ville vært veldig, veldig dumt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!