SCORET TO: Kara (ytterst til høyre) scoret to mål mot Viking, og blir her gratulert av lagkameratene. Foto: Digitalsport
SCORET TO: Kara (ytterst til høyre) scoret to mål mot Viking, og blir her gratulert av lagkameratene. Foto: DigitalsportVis mer

Hva gjør du her, Jarstein?

Forærte Kara og Tromsø to mål, og nå er Viking på jumboplass.

(Dagbladet): • Tromsø - Viking 3-1

Kara scoret to ganger på fem minutter i den første omgangen, og sørget for det med Viking ned på jumboplass mens Tromsø klatret opp til førsteplass på målforskjell.

Begge målene kom etter svakt keeperspill av Rune Almenning Jarstein, bare 17 dager før Norge møter Portugal til EM-kvalifiseringskamp i Lisboa.

Førstevalget på keeperplassen, Jon Knudsen, har slitt med skade i lang tid, og etter en god kamp mot Danmark var det ventet at Jarstein ville vokte buret i Lisboa.

I så måte var kveldens prestasjon langt fra overbevisende, og Åge Hareide var skuffet over sitt lags forsvarsspill på dødballene.

- Vi tapte kampen i de minuttene i første omgang. Vi var pressa, men hadde kjempet oss inn i kampen igjen. Og da kommer de to dødballmålene. Vi hadde snakka om Kara på forhånd, men var for passive i presset på målene. Vi må nærmere motstanderne på dødballene, sa en presset Hareide til TV 2 Sporten etter kampen.

På spørsmål om hvor vanskelig det er å være Viking-trener i øyeblikket sa Hareide:

- På en skala fra 1-100 er det på 100 nå.

To tabber på fem minutter Det første målet kom etter 42 minutter da en umarkert Kara timet opphoppet perfekt og stanget ballen forbi en Jarstein som var på halvdistanse.

På overtid av den første omgangen var Kara igjen høyest på en corner, og nok en gang var forsvarsspillet- og keeper-spillet til svært svakt.

Ledelsen var ikke ufortjent.

Tromsø var det beste laget i den første omgangen, og Sigurd Rushfeldt hadde tre gode muligheter til å krype innpå Harald Martin Brattbakks scoringsrekord.

Spissveteranen fant imidlertid ikke nettmaskene i kveldssola på Alfheim, og ble byttet ut etter 70 minutter.

Tente håpet Viking-kaptein Erik Nevland ble vraket av Åge Hareide før kampen, men kom innpå ved sidebyttet.

Ti minutter før full tid reduserte han for gjestene da Skogseid slo et glimrende innlegg på bakerste stolpe. Nevland kom løpende, og stanget ballen i nettet.

Et trøstemål for Viking, Fredrik Björck hadde nemlig scoret 3-0 målet seks minutter før Nevlands scoring.

Viking hadde ikke mer å komme med i sluttminuttene, og tapte med det sin fjerde kamp for sesongen. Tromsø er fortsatt det eneste ubeseirete laget i Tippeligaen. De har vunnet fire, og spilt uavgjort i fire kamper.

TO TABBER: Jarstein var på bærtur to ganger i den første omgangen. Begge gangene endte det med Tromsø-scoring. Foto: Digitalsport.
TO TABBER: Jarstein var på bærtur to ganger i den første omgangen. Begge gangene endte det med Tromsø-scoring. Foto: Digitalsport. Vis mer