SLO HELLNER OG SVERIGE: Sjur Røthe var først inne på oppløpet og valgte sporet nærmest reklameskiltet. Det sporet ville også Marcus Hellner ha, men svensken måtte vike og fikk spurten sin delvis spolert. Det likte broderfolket dårlig. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLO HELLNER OG SVERIGE: Sjur Røthe var først inne på oppløpet og valgte sporet nærmest reklameskiltet. Det sporet ville også Marcus Hellner ha, men svensken måtte vike og fikk spurten sin delvis spolert. Det likte broderfolket dårlig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Hva gjør Røthe, hva gjør han?

Svenskene forbannet da Hellner ble slått igjen.

(Dagbladet): Det vil seg ikke for Marcus Hellner og Sverige på ankeretappen.

Selv i Petter Northugs fravær møtte svensken sin norske overmann i Sjur Røthe, som avgjorde stafetten da han kom først inn på oppløpet og fikk velge spor.

Hellner ville gå i samme spor, men måtte vike og ble presset ut mot reklameskiltene. Dermed fikk han spurten sin ødelagt og måtte ta til takke med annenplassen.

På svensk TV var kommentatorparet Jacob Hård og Anders Blomquist mildt sagt frustrert.

- Hva gjør Røthe, hva gjør Røthe? utbrøt Blomquist inne på oppløpet, ifølge Expressen.

Ekspertkommentatoren mener Norge bør diskes.

- Det der er ytterst tvilsomt, jeg synes det er et spørsmål for juryen. Det føles ikke greit, han (Røthe) var sjanseløs på farta til Hellner. Det er ingen soleklar disking, men han går over grensa, mener Blomquist.

Svenskene leverte også inn en protest umiddelbart etter målgang, men protesten skal ha blitt avvist av juryen like raskt.

Røthe slapp Hellner og russiske Ilie Chernousov forbi seg i den siste motbakken, men manøvrerte seg i front igjen med smart og god kjøring i nedoverbakken noen hundre meter før mål. Svensken forsøkte å komme seg forbi inne på stadionområdet, uten å lykkes.

De siste 100 meterne ble han altså presset ut mot reklameskiltet.

- Jeg følte meg bra, og jeg visste at jeg har en bra spurt. Jeg var litt redd for Hellner, men det gikk bra til slutt, sa Røthe til NRK.

På SVT var man overbevist om at Røthe ville vært sjanseløs uten sperringen.

- Han kjører stygt der, ellers ville han blitt parkert av Hellner, sier Blomquist.