DYRT OG DÅRLIG: Vi har ikke noe ønske om å rakke ned på folk her i DB-sporten, men de fleste er vel enige om at 850 millioner kroner er mye for det disse to sammen har levert hittil i sesongen.Foto: SCANPIX
DYRT OG DÅRLIG: Vi har ikke noe ønske om å rakke ned på folk her i DB-sporten, men de fleste er vel enige om at 850 millioner kroner er mye for det disse to sammen har levert hittil i sesongen.Foto: SCANPIXVis mer

Hva har disse to til felles?

De spiller spiss på høstens flopplag i Premier League.

Topplaget: Hverken Rooney eller Aguero får plass

(Dagbladet): Å plukke ut høstens skuffelser i Premier League er som alltid en noe mer krevende oppgave enn å peke ut de som har imponert mest.

Som vanlig har vi ikke nødvendigvis bare tatt med de som har vært dårligst, men også et par av dem har sviktet mest ut fra kapasiteten.

De som vi hadde forventninger til, men som har skuffet oss.

Samtidig har vi kanskje ikke hatt noen som helst forventninger til noen av spillerne på dette flopplaget, men prestasjonene har likevel vært så triste at det ville vært synd og skam å overse dem.

Våre elleve:

Petr Cech (Chelsea) Begynner å likne på en tabbekeeper, utstråler ikke roen han har vært kjent for de siste sju årene.
 
Alan Hutton (Aston Villa) Er blitt Villas svake punkt, og er heldig som bare har pådratt seg ett rødt kort så langt.
 
Wes Brown (Sunderland) Den tidligere United-stopperen har gitt bort mål på mål i et forsvar dominert av Fergusons avdankede backrekke.
 
Per Mertesäcker (Arsenal) Skulle tette igjen Arsenal, men tyskeren kan ifølge en profilert kommentator ikke engang hoppe.
 
Patrice Evra (Manchester U) En av syndebukkene etter 1-6 mot City. Kritiseres av egne fans og er ikke like delaktig framover som tidligere.
 
Nigel de Jong (Manchester C) Beinknekker og vond å møte i fjor, nå er han blitt et offer for Mancinis mer offensive ambisjoner. Får ikke tillit.
 
John Obi Mikel (Chelsea) Vraket som anker på midtbanen for Barca-unggutten Oriol Romeu (startet mot Spurs, men ble skadd i første omgang). Helt ute av slag.
 
Jordan Henderson (Liverpool) Kom fra Sunderland med en enorm prislapp. Ikke i nærheten av valuta så langt. Støttepasningenes konge.
 
Charles N'Zogbia (Aston Villa) Skulle fylle tomrommet etter Downing og Young, er i stedet blitt bøtelagt og vraket for disiplinærtrøbbel.
 
Andy Carroll (Liverpool) Rekordkjøp som langt fra innfrir. Framstår arbeidssky og brenner altfor ofte sjansene som byr seg.
 
Fernando Torres (Chelsea) Er benket på Stamford Bridge og finner ikke tilbake til Liverpool-taktene som ga ham en prislapp på 50 mill. pund.
 
I troppen:
Dimitar Berbatov (Manchester U) - Premier League-toppscoreren er plutselig sjettevalg i United.
Patrick van Aanholt (Wigan/Chelsea) - eneste spiller i Premier League som har minuspoeng på Actim-indeksen.
Kolo Toure (Manchester C) - ute av laget, sutrer og virker nervøs når han får sjansen.
Theo Walcott (Arsenal) - er fortsatt rask, men har for ofte havnet i baklomma på venstrebacker.
Jonny Evans (Manchester U) - ble utvist da United gikk på Fergusons verste tap noensinne.
Paul Robinson (Bolton) - det svakeste punktet i forsvaret som lekker mest i ligaen.

Indignert
TV 2s Kasper Wikestad trekker fram tre spillere som åpenbare valg på dette laget: Fernando Torres, Andy Carroll og Alan Hutton.

OVER TOPPEN? Fra å være ligaens kanskje beste venstreback, får Patrice Evra stadig kjørt seg mer og mer på Manchester United.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
OVER TOPPEN? Fra å være ligaens kanskje beste venstreback, får Patrice Evra stadig kjørt seg mer og mer på Manchester United.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Når han ser resten, blir Wikestad langt mer uenig.

- Når det gjelder et par av de andre navnene er det nesten så jeg blir litt indignert på deres vegne. Jordan Henderson kostet mye, men har etter hvert prestert bedre enn å havne på et floppelag, og han har dessuten vært brukt mye i en litt uvant posisjon. Han er ofte bedre borte enn hjemme, men han merker nok presset litt på Anfield, sier han til Dagbladet.

- Det har også vært nok av svakere keepere enn Petr Cech. John Ruddy (Norwich), Asmir Begovic (Stoke), Wayne Hennessey (Wolves), Jussi Jääskelainen (Bolton) og Paul Robinson burde alle være kandidater til den posisjonen.

For de som leste om topplaget i går, vil det heller ikke komme som noen overraskelse at Kasper Wikestad synes det er stygt å se Theo Walcott i det hele tatt nevnt her.

- Når det kommer til Theo Walcott på benken, må jeg ta hurtigtoget i forsvar. Han er i en litt dalende kurve, men har egentlig hatt en flott sesong. I Arsenals gode periode var han lagets kanskje beste spiller etter Robin van Persie, sier Wikestad.

UENIG: Kasper Wikestad liker dårlig å se Theo Walcott og Jordan Henderson nevnt i denne sammenhengen. Wikestad savner i stedet en mann som Park Chu-Young i Arsenal.Foto: TV 2.
UENIG: Kasper Wikestad liker dårlig å se Theo Walcott og Jordan Henderson nevnt i denne sammenhengen. Wikestad savner i stedet en mann som Park Chu-Young i Arsenal.Foto: TV 2. Vis mer

- Jeg føler også at Aston Villas Charles N'Zogbia sakte men sikkert er i ferd med å finne seg til rette. Jonny Evans har vel heller ikke vært topp, men har likevel vært langt bedre enn han var de gangene han fikk muligheten forrige sesong.

Militærmannen Park
I stedet trekker Wikestad fram en mann som trolig forsvinner før han har vist noe som helst.

- Jeg syns kanskje dere mangler den største floppen av dem alle. Park Chu-Young ankom Arsenal i sommer. Siden viste det seg at han skal i militærtjeneste i hjemlandet Sør-Korea sommeren om halvannet år. Det betyr at han helst burde ha slått til fra første stund, men angriperen har vel heller vist at han har et godt stykke opp til nivået han burde ha. Rett og slett definisjonen på en flopp, mener TV 2-profilen.

Men Wikestad har flere på lager:

- Hugo Rodallega har vært veldig god i flere sesonger. Møtt veggen denne sesongen. Og når man snakker om Wigan — Hva skal man si om Steve Gohouri? En vandrende katastrofe. Dessuten fortjener et par av Steve Keans kjøp mer enn hederlig omtale. Myles Anderson er sønnen til agenten som opptrådte som mellommann da Venky?s kjøpte klubben, Jerome Anderson. Han ble frigitt uten å få spille i Leyton Orient, fikk tre minutter totalt i Aberdeen, og da ledet laget allerede 5-0 mot Kilmarnock. Selv ikke med fem forsvarsspillere ute, er han aktuell for laget. Det er heller ikke den 28 år gamle forsvareren Bruno Ribeiro som ble kjøpt i sommer. Ingen av disse to kan være hentet av sportslige grunner. Flopper begge to, sier han.

- Jeg vil gjerne også nevne Sylvain Marveux. Newcastle var fryktelig stolte over at de klarte å snappe ham foran nesa til Liverpool. Men de røde hadde vel studert skadehistorikken til franskmannen. De burde Geordiene også gjort. Én start og fem innhopp er fasit så langt. Nicklas Bendtner og et par av de andre Sunderland-forsvarererne har vel heller ikke akkurat satt fyr på verken Black Cats eller Premier League, påpeker Wikestad.

WHITE MEN CAN'T ...osv: Dette er bildebevis for at Per Mertesäcker faktisk kan hoppe, selv om onde tunger vil ha det til at det bare er så vidt.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN
WHITE MEN CAN'T ...osv: Dette er bildebevis for at Per Mertesäcker faktisk kan hoppe, selv om onde tunger vil ha det til at det bare er så vidt.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN Vis mer

Og understreker vel med det at det som vanlig er lettere å finne floppene enn toppene ...

PÅ VEI: Wikestad mener Jordan Henderson har prestert for godt til å bli nevnt i denne saken. DB-sporten passer samtidig på å nevne at det er snakk om spillere som har levert dårlig i forhold til forventningene vi hadde til dem.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
PÅ VEI: Wikestad mener Jordan Henderson har prestert for godt til å bli nevnt i denne saken. DB-sporten passer samtidig på å nevne at det er snakk om spillere som har levert dårlig i forhold til forventningene vi hadde til dem.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer