Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva har du på skiene, Kristoffersen?

Ungutten hemmelighetsfull om ny teknologi.

 NYTT UTSTYR:  Henrik Kristoffersen hadde to stenger montert på skiene sine under gårsdagens renn i Beaver Creek. Foto: NTB / Scanpix.
NYTT UTSTYR: Henrik Kristoffersen hadde to stenger montert på skiene sine under gårsdagens renn i Beaver Creek. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Under søndagens renn i Beaver Creek kom Henrik Kristoffersen inn til en tredjeplass, bak suverene Marcel Hirscher. Victor Muffat-Jeandet kom på andre, nesten sekundet bak førsteplassen. 

- Det er helt rått det han driver med, konkluderte NRK-kommentatorene Thomas Lerdahl og Marius Arnesen i etterkant av prestasjonen.

Kristoffersen kom inn på tiden 2.33,89, og ble med det beste nordmann i søndagens storslalåmrenn, foran Leif Kristian Haugen på tolvte. Kjetil Jansrud kom på 15. plass. 

- Det føles veldig bra. Jeg hadde absolutt ikke trodd det i denne bakken. Jeg har aldri fått det til ordentlig her, heller ikke i storslalåm i VM. Jeg har endret litt på utstyret for at det skal passe den amerikanske snøen litt bedre, og det ser ut til å fungere ganske bra, sier han til NTB om sesongens første pallplass. 

Hemmelighetsfull Etter rennet fattet NRK interesse for noe helt nytt på Kristoffersens utstyr. På hver av skiene var det nemlig festet en stang, og ifølge det NRK erfarer er dette noe som skal hjelpe unggutten i å holde skiene mer stabile under kjøringen.  

Til NRK forklarer treneren Christian Mitter at det nye utstyret er en konsekvens av at den norske troppen ville gjøre alt for å bedre sjansene sine i internasjonale renn. Strategien skal ha blitt til etter at Kristoffersen ikke var i nærheten av å slå Hirscher tidligere i år. 

Da han ble spurt om hva stengene som er montert på skiene er til for, svarte han hemmelighetsfullt at han ikke har lov til å snakke om det.

Fikk ikke filme Ifølge NRK ble skiene raskt pakket ned i en skipose etter rennet var over, noe som gjorde det vanskelig å få et godt bilde av hva som faktisk var festet til på dem. 

 HEMMELIGHETSFULL:  Henrik Kristoffersen hadde tatt av stengene som var festet på skiene under rennet i søndagens storslalåm. En servicearbeider var rask med å legge utstyret i en skipose etter rennet var over. Foto: NTB / Scanpix.
HEMMELIGHETSFULL: Henrik Kristoffersen hadde tatt av stengene som var festet på skiene under rennet i søndagens storslalåm. En servicearbeider var rask med å legge utstyret i en skipose etter rennet var over. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

- Ikke film!, hadde Kristoffersen sagt med et glis da kanalen prøvde å lage en reportasje om det nye utstyret hans. 

Aksel Lund Svindal ble også intervjuet etter rennet, og forteller at det er sjelden det oppstår revolusjonerende nyvinninger. 

- Men så handler denne idretten om hundredeler også, så det er små grep viktig, forteller han til NRK. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media