Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva har finnene imot Petter Northug?

Uten bagasje for andre gang på tre dager.

BAGASJEKRØLL: Petter Northug beviste at han er blitt en komplett langrennsløper med sin kraftanstrengelse i Kuusamo søndag. Seinere på kvelden fikk han tilbake basajen Finnair hadde rotet bort - bare for å miste den igjen et halvt døgn seinere. 
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BAGASJEKRØLL: Petter Northug beviste at han er blitt en komplett langrennsløper med sin kraftanstrengelse i Kuusamo søndag. Seinere på kvelden fikk han tilbake basajen Finnair hadde rotet bort - bare for å miste den igjen et halvt døgn seinere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

||| HELSINKI/OSLO (Dagbladet): Til tross for at bagasjen med alt av skitøy manglet da Petter Northug landet i Kuusamo lørdag kveld, gikk han inn til en historisk seier i 15 kilometer klassisk morgenen etter.

I går kveld fikk den norske skiyndlingen omsider bagasjen sin levert fra Finnair - bare for å miste den igjen et halvt døgn seinere.

En «gå-sakte»-aksjon på flyplassen i Helsinki gjorde nemlig at Northug og resten av det norske langrennslandslaget først måtte vente halvannen time for å komme seg ut av flyet fra Kuusamo. Og etter å ha kommet seg over på flyet til Oslo kom beskjeden om at all bagasje var etterlatt i Helsinki.

- Det var ingen irritasjon eller slikt. Vi er så vant med sånne ting, sier sportslig koordinator Vidar Løfshus til Dagbladet.

Skinstad måtte fram med saks

Heldigvis for landslaget befinner alt av ski seg i smøretraileren. Uansett ser det ikke som om utenomsportslige ting er i stand til å påvirke Northug det miste.

Noe han beviste på ny da han vant i går, etter en uke med magesyke, nye avisoppslag om Red Bull og manglende basasje.

- Han er så kald, den fisken. I går sto han på startstreken uten klær og Åge Skinstad sto og klippet til tøyet hans like før start. De som har spurt om alt styret har gått inn på ham fikk svaret sitt, sier Løfshus. 

Orket ikke intervju

Northug tok ut absolutt alt i Kuusamo, og sa selv at han var langt inne i den svarte tunnelen mot slutten.

I dag var han fortsatt såpass kjørt at han ga seg selv pressefri. Både Dagbladet og NRK fikk høflig, men bestemt avslag på forespørsel om intervju, noe Northug vanligvis har få problemer med å stille opp på. 

Nå venter noen dager hjemme på Meråker før Northug reiser mot høyden og Davos kommende søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media