Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva har skjedd med Eden Hazard?

Fjoårets beste Premier League-spiller har floppet.

 SLITER:  Eden Hazard herjet da Chelsea vant ligaen i fjor. Denne sesongen har han knapt vært en skygge av seg selv. Foto: NTB Scanpix.
SLITER: Eden Hazard herjet da Chelsea vant ligaen i fjor. Denne sesongen har han knapt vært en skygge av seg selv. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Siden 3. mai har Neymar nettet over 20 ganger Barcelona, Thomas Müller det samme for Bayern, og Alexis Sánchez har et tosifret antall mål for Arsenal, til tross for et skadeavbrekk. Midtbanespilleren Kevin De Bruyne har funnet veien til nettmaskene ti ganger for Manchester City. I den samme perioden har ikke Eden Hazard scoret en eneste gang for Chelsea.

Hvis du synes det er dårlig gjort å sammenlikne Hazard med de nevnte ovenfor, bør du huske at det ikke er lenge siden hans daværende manager José Mourinho kalte han verdens tredje beste spiller (bare Messi og Ronaldo bedre).

- Eden er den beste spilleren i England. Premier League er verdens beste liga, så han er blant verden beste, sa Mourinho i juli.

- Han ble stemt fram som en av Europas ti beste spillere. I min bok burde han vært topp 3, ikke topp ti.

Mangel på scoringer Mål gir også en god pekepinn på hvor god en spiller er, men det er langt fra alt. Hazard har denne sesongen langt fra levd opp til Mourinhos uttalelser.

Nå er det ikke bare Hazard som har sviktet denne sesongen. Chelsea-toget som rullet inn til seriegull i vår, har sviktet og ligger nærmere nedrykk en medalje i ligaen. Man kan godt si at Hazard presterer like godt som laget spiller. Noe som bygger opp under den påstanden er at han i løpet av 2015/2016 har scoret fire mål på like mange kamper for Belgias landslag. Problemet kan vel så mye være Chelsea som det er Hazard.

Det er bedring å spore for den 173 centimeter høye belgieren. Spillet hans har gradvis blitt bedre og han spilte en nøkkelrolle da Chelsea tok seg videre til utslagsrundene i Champions League.

Selvtilliten borte Den mest åpenbare grunnen for Hazards måltørke er mangelen på selvtillit. Den regjerende mesterens svake resultater har naturlig ført med seg en større dose kritikk.

Det er bemerkelsesverdig at Willian, som den eneste Chelsea-spilleren som har hatt en positiv kurve denne sesongen, nå tar nesten samtlige av lagets dødballer.

Brasilianeren har hatt stor suksess fra faste situasjoner, likevel er det et signal om at Hazards posisjon ikke er like sterk.

Selv om Hazards måltørke trolig bare er av den midlertidige sorten, kan det stilles spørsmål om belgieren har råskapen som behøves for å være en målgarantist.

Vingen har også måtte tåle å bli satt ut av laget. Det at han har gått av med skade i to av de tre siste kampene, tilsier ikke at han er på rett vei.

Men sesongen lever enda for Chelsea som er igjen i Champions League. Så spørs det om Guus Hiddink klarer å finne fram igjen verdens tredje beste fotballspiller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media