Hva har Suarez, Evra og Hangeland til felles?

11 bevis på at januar-signeringer lønner seg.

HENTET I JANUAR:  Luis Suarez (t.v), Patrice Evra og Brede Hangeland gjorde alle sine saker bra i Premier League. Felles er at alle er hentet i januar-vinduet. Foto: NTB Scanpix.
HENTET I JANUAR: Luis Suarez (t.v), Patrice Evra og Brede Hangeland gjorde alle sine saker bra i Premier League. Felles er at alle er hentet i januar-vinduet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Mange vil påstå at januar-kjøp bygger bare på nød og desperasjon. Vel, det går an å treffe blink midt i sesongen!

1. Christophe Dugarry til Birmingham, lån (2003)
Steve Bruce hentet verdensmesteren fra 1998 i januar 2003. Franskmannen scoret fem mål på 16 kamper og var en viktig bidragsyter til at Birmingham klatret opp fra nedrykksplass. Overgangen ble seinere gjort permanent, men etter den forrykende starten nådde Dugarry aldri det samme nivået.

2. Mikel Arteta til Everton, lån (2005)
Spillere på lån hentes stort sett for en kort periode, men med Arteta virket det som at tanken hele veien var en langsiktig avtale. Spanjolen som kom fra Real Sociedad imponerte fra første stund i januar 2005. Sommeren det året skrev han under på femårskontrakt. I sin første hele sesong ble han kåret til Evertons beste spiller, og han var en nøkkelspiller for The Toffees fram til Arsenal plukket han opp i 2011.

3. Emmanuel Adebayor til Arsenal, £3 mill. (2006)
Tre millioner pund fikk Monaco i januar 2006. Og selv mange vil si at Adebayor er mer trøbbel enn han er verdt, og de fleste Arsenal-supportere ikke har mye til overs for han i dag, kan de ikke nekte for at han også til tider var briljant. 24 mål på 36 ligakamper i 07/08-sesongen er et bevis på det. Da han tre år seinere ble solgt til City, tikket det inn 25 millioner pund på Arsenals konto.

4. Patrice Evra og Nemanja Vidic til Manchester United, £12,5 (2006)
To nøkkelspillere i Sir Alex Ferguson siste periode i klubben ble hentet i januar 2006. 12,5 millioner pund kostet duoen, som til sammen spilte 679 kamper for klubben, bidro til fem Premier League-titler og en Champions League-triumf før de begge forsvant i 2014.

5. Christopher Samba til Blackburn, £400 000 (2007)
Samba ble ingen suksess da QPR gikk for han i januar 2013. Så var ikke tilfellet seks år tidligere. Stopperen kom på billigsalg til Blackburn, og ble en viktig brikke i Mark Hughes forsvar. Samba spilte over 30 kamper i fire strake sesonger før han tok fatt på et russisk rikdomseventyr i Anzji.

6. Ashley Young til Aston Villa, £8 (2007)
Villa-manager Martin O´Neill overdrev noe da han sammenliknet Ashley Young med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i desember 2008. Men engelskmannen var uten tvil verdt pengene Birmingham-klubben brukte på han snaue to år tidligere.

Young som kom fra Watford for åtte millioner pund ble solgt for det dobbelte etter fire år på Villa Park.

7. Brede Hangeland til Fulham, £2,5 (2008)
Norges tidligere landslagskaptein forlot F.C. København og Ståle Solbakken til fordel for Fulham i 2008. Roy Hodgsons investering på 2,5 millioner pund ga full valuta. Hangeland var en klippe i Fulhams forsvar og fikk nesten 300 kamper for klubben. Spesielt huskes 2010-sesongen hvor Fulham tok seg helt til Europa League-finalen.

8. Luis Suárez til Liverpool, £22,7 (2011)
22,7 millioner pund er ikke småpenger, men ingen Liverpool-fans vil si at summen de brukte på Luis Suárez var velbrukt. Så skal det nevnes at Andy Carroll ble hentet for 35 millioner pund samme dag. Han får ikke plass på den lista.

For Suarez viste seg som en suksess fra første stund. Han scoret i debuten mot Stoke. 132 kamper seinere hadde han scoret ytterligere 81 ganger for de røde.

9. Gary Cahill til Chelsea, £7 (2012)
Gary Cahill er langt fra den mest glamorøse signeringen på Stamford Bridge de siste åra, men han er helt klart en av de bedre. Et halvår etter at hans ankomst vant klubben. Og Cahill hadde levert storspill fra sin stopperplass. I fjor ble det ligagull og Cahill misset bare to kamper.

10. Riyad Mahrez til Leicester, £400 000 (2014)
Høstens store Premier League-spiller ankom balløya på billigsalg for to år siden. Da var Leicester en Championship-klubb. Mannen som ble hentet fra Ligue 2-klubben Le Havre for 400 000 leverte 20 målpoeng for Leicester i år. Naturligvis har han blitt koblet til større klubber. Rapporter har indikert at han vil koste over 30 millioner pund (!).

11. Dele Alli til Tottenham, £5 (2015)
Denne sesongen midtbanesensasjon ble faktisk hentet for et år siden fra MK Dons. Han ble lånt tilbake, før han fikk sin Spurs-debut i august. 19-åringen har vært strålende på Tottenhams midtbane og debutert for det engelske landslaget. Alt tyder på at 19-åringen til sommeren spiller EM i Frankrike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer