Hva i all verden er dette?

En håndjernprotest mot forbundet, kanskje.

EN NOE SPESIELL FEIRING: Slik feiret Didier Drogba og Nicolas Anelka sistnevntes førstescoring mot Wigan i helga. Foto: ANDREW YATES/AFP
EN NOE SPESIELL FEIRING: Slik feiret Didier Drogba og Nicolas Anelka sistnevntes førstescoring mot Wigan i helga. Foto: ANDREW YATES/AFPVis mer

||| (Dagbladet): Chelsea har åpnet sesongen på en måte som kanskje har fått Nicolas Anelka til å glemme at han er utestengt fra landslagsspill av det franske forbundet (FFA).

Skjønt, scoringsfeiringen mot Wigan på lørdag var kanskje en liten harselas mot FFA.

Hvis det er tilfelle, var det uansett med et stort Anelka-glis om munnen - det var lite bitterhet å spore i franskmannens aniktsutrykk.

Kneblet? Etter Anelkas første mål i seksmålstriumfen subbet han og Didier Drogba bortover på gresset, med henda på ryggen og hodet bøyd ned. I verken franske eller engelske aviser har Anelka forklart hvorfor de feiret slikt, men det er ikke utenkelig at det var et bilde på hvordan den franske spissen føler seg behandlet av forbundet:

Kneblet som en fange.

Som følge av VM-bråket i sommer er Anelka idømt en straff på 18 kampers karantene fra det franske landslaget - noe som trolig betyr slutten på hans karriere med flagget på brystet. Selv bare ler han av straffen.

- For meg har ikke denne såkalte straffen noen relevans uansett. I mine øyne er det franske landslaget et tema som ble avsluttet 19. juni, da jeg ble sendt hjem fra mesterskapet, sa Anelka til France-Soir i forrige uke.

HARSELAS MED FORBUNDET? Nicolas Anelka er utestengt i 18 landskamper. Dette er kanskje en markering overfor forbundet. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
HARSELAS MED FORBUNDET? Nicolas Anelka er utestengt i 18 landskamper. Dette er kanskje en markering overfor forbundet. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS Vis mer

Patrice Evra er utestengt i fem kamper, Franck Ribery i tre og Jeremy Toulalan i én.

- Ler meg i hjel - Dette har de gjort utelukkende for publikum, slik at arket er snudd og Laurent Blanc får arbeidsro. Disse folka er bare klovner, jeg ler meg i hjel, sa Anelka.

Noen dager seinere viste han at han ikke er direkte nedbrutt av avgjørelsen, da han scoret to i 6-0-seieren borte mot Wigan.

To kamper inn i årets sesong er Chelsea det eneste laget med full pott og de har 12-0 i målforskjell.

- Det er umulig å tenke at det kan fortsette slik. Dette er ikke ekte fotball, det er PlayStation-fotball, sier manager Carlo Ancelotti til klubbens hjemmeside.

AV MED HÅNDJERNA? Blir Nicolas Anelka her løslatt av Didier Drogba? Foto: ANDREW YATES/AFP
AV MED HÅNDJERNA? Blir Nicolas Anelka her løslatt av Didier Drogba? Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer