- Hva i all verden er dette?

En ukjent gjenstand ble funnet i låret på den tre år gamle hesten «Mamie’s Survivor».

SJOKKFUNN: Den ukjente gjenstanden på 15 centimeter ble funnet i hestens lår. Foto: Privat
SJOKKFUNN: Den ukjente gjenstanden på 15 centimeter ble funnet i hestens lår. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjenstanden som er avbildet ovenfor ble funnet i den kommende travhesten «Mamie’s Survivor» , men ingen vet hvordan det havnet der.

- Det er jo en fryktelig spesiell hendelse. Hesten hadde en gjenstand som var lang og spiss i låret. Da den ble tatt ut ble jeg helt satt ut, sier hestens eier, Kristian Skullerud, til Dagbladet.

Han forteller videre at gjenstanden mest sannsynlig har ligget i hestens lår i over to år.

Saken ble først omtalt av Trav og Galopp-Nytt.

- Veldig bekymret

Skullerud forteller at han kjøpte hesten i mai da den hadde gått et prøveløp, som er nødvendig for å bli godkjent som løpshest. Hesten skal ha fullført løpet bra, men så merket hesteeieren at noe ikke stemte.

- Det jeg reagerte på var at han mistet rytmen da han kom opp i fart. Problemer er for så vidt vanlig og leddproblemer kan ofte forekomme. Så vi behandlet ham, men dyrlegene fant ikke ut hva som var galt, sier Skullerud og fortsetter:

- Etter det fungerte han bare dårligere og dårligere. Jeg ble veldig bekymret, så vi forsøkte alternativ behandling. Behandleren tok et kiropraktisk grep rundt låret på hesten og ropte plutselig «hva i all verden er dette? Høyt oppe på låret lå det noe merkelig under huden.

En bekymret hesteeier tok med seg hesten til dyreklinikken på Bjerke.

- Han ble operert, men vi vet fortsatt ikke hva den tingen er eller hvordan den havnet der. Den er 15 centimeter lang og veldig spiss.

OPERERT: Hesten måtte operers for å fjerne gjenstanden i låret. Foto: Privat
OPERERT: Hesten måtte operers for å fjerne gjenstanden i låret. Foto: Privat Vis mer

- Fryktelig ubehagelig

Skullerud forteller at det må ha vært veldig smertefullt for hesten.

- Det må ha vært fryktelig ubehagelig og nesten som å ha en kniv i låret. Han er knallhard i hodet som har fullført prøveløp og vært gjennom mye trening.

Hesteeieren har ulike teorier, men hevder at det mest sannsynlig må ha vært et rådyrhorn som hesten har gått rundt med.

Skullerud tror et rådyr har felt geviret sitt og at hesten som gikk på beite som «åring» for to år siden må ha fått den inn i leggen.

- Den daværende eieren merket noen hevelser i låret, men veterinæren som undersøkte det mente det bare var veksthevelser og ikke noe å bry seg om. Etter det ble det gjort ingenting før vi skjønte det var noe skikkelig gærent.

Atle Mysterud er professor i økologi ved Universitetet i Oslo og rådyrekspert. Han tror derimot ikke at det er et rådyrgevir.

- Det er nok ikke et rådyrgevir. Da ville den midterste taggen gått bakover og vært rett i enden. Jeg synes det heller ikke likner på et gevir, skriver han til Dagbladet.

- Hester er vanligvis svært følsomme for infeksjoner ved introdusering av fremmedlegemer inn i kroppen. Et mulig gevir ville vanligvis vært dekket av bakterier, så dette er overraskende, skriver fagansvarlig for vilthelse, Knut Madslien, til Dagbladet.

SMIL: Etter operasjonen har hesten fått det mye bedre. Foto: Privat
SMIL: Etter operasjonen har hesten fått det mye bedre. Foto: Privat Vis mer

- En stor lettelse

Heldigvis går det mye bedre med den tre år gamle hesten etter operasjonen.

- Det er en stor lettelse for hesten og meg. Jeg har akkurat være ute med ham nå. Hesten er veldig pigg og glad. Vi merker at det er en annen hest og at dette har plaget ham. Det var veldig vondt å ikke vite hva som var galt, men det endte bra og alt har grodd pent etter operasjonen.

- Han er en ivrig, snill og treningsvillig hest. Mamie’s Survivor bærer navnet sitt med rette. Det er utrolig i seg selv at han har overlevd dette her, sier Skullerud videre.

Nå kan hesten nyte smertefrie dager.

- Vi er mye ute i skogen med han og driver med alternativ trening. Vi ser at hestene trives når de er mye ute og har forskjellig type trening. Han synes det er veldig stas og liker å være mye ute i naturen. Hester er flokkdyr og han går mye ute med andre hester på store områder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer