- Hva i helsike?

Et sted mellom 3000 og 5000 Bodø/Glimt-supportere er ventet på Emirates Stadium i London i morgen. Arsenal blir lagets største kamp noen gang. Trener Kjetil Knutsen røper reaksjonen da han så dem: - Hva i helsike?

PÅ PLASS I LONDON: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
PÅ PLASS I LONDON: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Bodø/Glimt, klokka 21.00 torsdag på Viaplay

MANCHESTER (Dagbladet): Bodø/Glimt skal spille sin hittil største kamp i historien. Klokka 21.00 i morgen kveld venter Arsenal - serielederen i Premier League - på Emirates Stadium.

- Det blir en helt fantastisk test. Å få testet seg mot det høyeste nivået må vi glede oss over og se fram til. Det er min tilnærming til kampen, sier Knutsen på en pressekonferanse før slaget i Europa League.

Glimt-spillerne trente på den mektige stadion i dag. Emirates Stadium tar i overkant av 60.000 tilskuere, og det er lett å bli slått ut av de prangende omgivelsene.

MEKTIG SKUE: Emirates Stadium tar i overkant av 60.000 tilskuere. Bodø/Glimt trente her i dag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
MEKTIG SKUE: Emirates Stadium tar i overkant av 60.000 tilskuere. Bodø/Glimt trente her i dag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

I morgen handler det om at Bodø/Glimt må være Bodø/Glimt. Dette til tross for at navnene de møter er Martin Ødegaard og Gabriel Jesus. Å legge seg ned og forsvare seg, vil være som å stikke hodet inn i et løvegap.

Engelskmennene føler seg ganske trygge på seier. Ikke en eneste engelsk journalist dukket opp på Glimts pressekonferanse i dag. Knutsen snakket sammen med den russiske sisteskansen Nikita Haikin.

DAGEN FØR DAGEN: Trener Kjetil Knutsen møtte mediene i ettermiddag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
DAGEN FØR DAGEN: Trener Kjetil Knutsen møtte mediene i ettermiddag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Laget vil få fantastisk støtte fra tilreisende fans. I Roma var det til sammenlikning 1800 Glimt-supportere på plass i Conference League.

- Jeg tror det har noe med engelsk fotball å gjøre. Arsenal er en stor klubb, og alle har et forhold til engelsk fotball. Det har nok noe å si, forteller Knutsen.

- Så har du historien, kulturen og den felles gleden folk har med Bodø/Glimt. Men at det reiser så mange til London for å se en kamp, er ganske sinnssykt når du tenker på hvor mange som bor i Bodø.

Bodø/Glimt har fått en flott start i Europa League. Det startet med 1-1 borte mot PSV Eindhoven. Så ble Zürich slått 2-1 hjemme på Aspmyra.

Laget leder gruppa og har fire poeng. Arsenal - på plassen bak - har tre poeng, men én kamp mindre spilt på grunn av dronning Elizabeths død. De to beste lagene i gruppa går videre.

STOR ANLEDNING: Ulrik Saltnes får føling med gressmatta på Emirates Stadium. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STOR ANLEDNING: Ulrik Saltnes får føling med gressmatta på Emirates Stadium. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Knutsen mener at DNA-et til Bodø/Glimt og Arsenal har mye til felles.

- De kommer til å gå ut i hundre. Du så det mot Tottenham (3-1-seier i helga). Tottenham ble spilt ultralave etter tre minutter. Det må vi være forberedt på. Jeg stoler veldig på spillerne og gruppa. Den erfaringen de har med seg er gull verdt.

Knutsen har studert Arsenals 2-1-seier over Zürich i starten av september.

- Jeg skulle se Zürich, men så vendte jeg konsentrasjonen og blikket mot Arsenal.

FORBEREDELSER: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt trente en time på Emirates Stadium. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
FORBEREDELSER: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt trente en time på Emirates Stadium. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Knutsen røper at han tenkte: «Hva i helsike er det egentlig de gjør?»

- Men når du får sett det over tid, så er det ikke så veldig komplisert. De har en del rotasjoner på venstreback, sentral midtbane og venstre kant. Der har de frihet til å bytte posisjoner. Men de har mye mindre av det på høyresida.

Han fortsetter:

- Sånn vi forsvarer oss betyr det ikke så mye hvem som løper hvor. Vi er soneorientert når vi forsvarer oss. Hvis du spiller mann-mann, får du en kjempeutfordring. Men det gjør vi ikke.

FRA ARKIVET: Vi har tatt en prat med Serie A-kommentator og journalist i Dagbladet, Endre Lübeck, før Bodø/Glimts møte med AC Milan og Zlatan Ibrahimovic. Video: Rødt Kort Vis mer

Knutsen konkluderer med at det er «vanvittig stor forskjell på Arsenal og Zürich».

Litt før klokka 23.00 i morgen er vi litt klokere på Bodø/Glimts nivå. Emirates Stadium er en av de aller største scenene i verden.

Europa League - gruppe A

Bodø/Glimt21103-24
Arsenal11002-13
PSV Eindhoven10101-11
Zürich20022-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer