AVGJØRELSEN: Leo Messi har nettopp avgjort kampen med sitt andre mål for kvelden, og løftes av Cesc Fabregas, som fikk vinne pokal i sin første kamp for Barcelona. Foto: SCANPIX/AP//Manu Fernandez
AVGJØRELSEN: Leo Messi har nettopp avgjort kampen med sitt andre mål for kvelden, og løftes av Cesc Fabregas, som fikk vinne pokal i sin første kamp for Barcelona. Foto: SCANPIX/AP//Manu FernandezVis mer

Hva kan du gjøre med Messi, Mourinho?

Magikeren ble helten da Barca snøt Real for sesongens første trofé.

(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 3-2, 5-4 sammenlagt.

El Clasico-oppgjørene mellom Barcelona og Real Madrid har alt. Dramatikk, fantastiske scoringer, stygge taklinger.

De er blant verdens beste fotballkamper hver gang, men samtidig blant de mest barnslige. Selv den avgjørende av to normalt mindre viktigere Supercopa-finaler ble en sånn en.

Med 2-2 som utgangspunkt var det klart for fest i Camp Nou-lokalet, og som så ofte før var det Leo Messi som skulle bli avgjørende for katalanerne.

Argentineren la opp til Barcelonas første, satte selv det andre, og avgjorde i sluttminuttene da Pep Guardiolas mesterlag tok første stikk i kampen om trofeene denne sesongen.

LOBBIST: Andres Iniesta chippet ballen over Iker Casillas til 1-0 etter et kvarter.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki
LOBBIST: Andres Iniesta chippet ballen over Iker Casillas til 1-0 etter et kvarter.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki Vis mer

Basert på to kamper ser Real Madrid sterkere ut i forholdet denne sesongen. Men hva kan man gjøre med Messi?

Messi-Iniesta-kombi
Som i den første finalen startet Real Madrid godt med høyt press, men denne gangen var det Barcelona som skulle score først.

Bare et kvarter var unnagjort da Leo Messi oppdaget Andres Iniestas løp innerst i hvitøyet, og pasningen var så presis som man kan forvente fra argentineren.

Alene med Iker Casillas viste Iniesta enda mer toppkulde enn han gjorde i fjorårets VM-finale, da han først fintet skudd for å få målvakten ned, for så å vakkert lobbe ballen i nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Real Madrid slo raskt tilbake.

En corner fra høyre endte motsatt, og ballen ble slått kjapt inn igjen.

1-1: Real Madrid slo tilbake ved Cristiano Ronaldo fem minutter etter ledermålet. Messi mindre fornøyd da.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki
1-1: Real Madrid slo tilbake ved Cristiano Ronaldo fem minutter etter ledermålet. Messi mindre fornøyd da.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki Vis mer

Etter å ha vært innom et par spillere endte den til slutt på pirkefoten til Cristiano Ronaldo, som gjorde tallene på resultattavla like med en lynrask vipp med utsiden.

Pique-hælspark
Sjanser ble det mange av før pause.

Cristiano Ronaldo traff tverrliggeren etter 26 minutter, Victor Valdez stoppet Mesut Özil med en strålende redning like etter, og for Barcelona kunne Leo Messi fort skaffet ledelse da han ble stoppet av Iker Casillas syv minutter før pause.

Det måtte imidlertid kunst til for å fikse neste scoring.

Real Madrid klarte ikke å klarere corneren like før hvilen, Gerard Pique vartet opp med noe så sjeldent for en midstopper som en perfekt hælpasning inne i feltet, og Leo Messi viste at han ikke er det fnugg dårligere enn Iniesta når det gjelder chip-avslutninger.

2-1 til pause, og 45 minutter med moro igjen.

Småbråk
Andre omgang startet roligere spillemessig, men ikke akkurat når det gjaldt temperament.

ROLLENE BYTTET OM: Leo Messi til 2-1.Foto: SCANPIX/AFP/ LLUIS GENE
ROLLENE BYTTET OM: Leo Messi til 2-1.Foto: SCANPIX/AFP/ LLUIS GENE Vis mer

Ti minutter ut fikk vi kveldens første opphetede massekrangel, etter at Marcelo åpenbart sparket etter Messi på vei ned til landing etter en heading.

Han, Javier Mascherano og Cristiano Ronaldo kjeklet på seg gule kort, mens José Mourinho avsluttet seansen med å sikre fotografene et blinkskudd da han viftet hånda foran rynket nese i det Messi gikk forbi ham.

Sjansene dukket etter hvert opp etter pause også.

Barcelonas første store kom da Casillas igjen stoppet Messi med en god redning på et hardt skudd, mens Sergio Ramos burde ha truffet mål da han fikk heade fritt fra ti meters hold etter 70 minutter.

Benzema utliknet
Ti minutter før slutt kom utlikningen, utypisk (?) nok etter klabb og babb inne i feltet.

Barcelona fikk ikke ballen unna etter corner, Karim Benzema fikk til slutt sjansen, og da trillet franskmannen ballen langs bakken i hjørnet.

BALANSE: Karim Benzema så ut til å sikre ekstraomganger med sin scoring ti minutter før slutt. Men nei.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki
BALANSE: Karim Benzema så ut til å sikre ekstraomganger med sin scoring ti minutter før slutt. Men nei.Foto: SCANPIX/AP/Andres Kudacki Vis mer

Igjen var det helt likt. Men Messi hadde mer på lager.

Med sitt 13. mål på 15 El Clasicos, en knallhard volley utagbar for Casillas, sørget han for at Barcelona sikret enda et trofé på bekostning av Real Madrid, tre minutter før full tid.

Det holdt ikke for Real, men de kjempet godt.

Selv om Marcelo gjorde sitt for å skjemme ut laget sitt da han klippet ned innbytter Cesc Fabregas i debuten på overtid. Etter den situasjonen fikk også David Villa og Mesut Özil røde kort.

TV-bildene viste senere at Real Madrid-sjef José Mourinho benyttet tumultene til å stikke en finger i øyet på Barcelona-assistent Tito Vilanova.

IKKE BARE GODE VENNER: Men håndtrykket mellom Jose Mourinho og Pep Guardiola før kampen var i det minste litt mer hjertelig enn det som er vanlig etter møtene de to i mellom. Nå har Guardiola vunnet 11 trofeer som Barcelona-trener.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO
IKKE BARE GODE VENNER: Men håndtrykket mellom Jose Mourinho og Pep Guardiola før kampen var i det minste litt mer hjertelig enn det som er vanlig etter møtene de to i mellom. Nå har Guardiola vunnet 11 trofeer som Barcelona-trener.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO Vis mer

La Liga-sesongen er i gang.