Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva, kan vi ikke drikke øl?

Danske fotballfans tatt på senga av norske lover.

JEPPE TATT PÅ STENGA:  - Der ryker 12 kroner jeg aldri får seg igjen, sukket danske Jeppe da han måtte helle ut ølen sin klokka 9.30 i morges.Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
JEPPE TATT PÅ STENGA: - Der ryker 12 kroner jeg aldri får seg igjen, sukket danske Jeppe da han måtte helle ut ølen sin klokka 9.30 i morges.Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD Vis mer

(Dagbladet): Rundt 900 danske fotballfans ble tatt på senga av norsk lovgivning da de ramlet ut av danskeferja ved Akershus festning klokka 9.30 i dag.

- Hva, kan vi ikke drikke øl? Mener du virkelig det? måtte en av dem, Jeppe, spørre da han ble prikket på skulderen av en norsk politimann.

Avledningsmanøver Ølen han akkurat hadde åpnet smakte så godt at Jeppe ikke ville helle den ut før han hadde prøvd seg på en liten avledningsmanøver, skriver Politiken.dk.

- Se bak deg! En diger albatross!

Dessverre gikk det ikke, og Jeppe måtte helle ut «frokosten» sin.

- Der ryker 12 kroner jeg aldri får se igjen, sukket dansken tungt. 

Et stort antall politi var møtt opp for å ta i mot danskene, etter meldinger om at mange casuals ville ta veien til Oslo for å slåss. I formiddag gikk det meste av tiden med til å opplyse gjestene om at man ikke kan drikke på åpen gate i Norge.

12 pågrepet Klokka 19 i kveld, en time før landskampen starter, kan operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt opplyse at danskene har oppført seg fint.

- De har vært i godt humør, og er nå på vei opp til stadion, sier han til Dagbladet.

Norske fotballpøbler har det derimot vært verre med.

- Vi har akkurat pågrepet 12 norske risikosupportere. Vi hadde opplysninger om at de var på vei for å konfrontere danskene, men vi fikk avverget det rett før de møtte dem, sier operasjonslederen. 

Følg «Slaget om Norden» - Norge mot Danmark - i livestudio fra klokka 20.00

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media