- Hva med en filosofi som holder ballen ute av eget nett?

Van Gaal slaktes av BBC-ekspert.

REFSES: Manchester Uniteds manager Louis Van Gaal har ikke fått sving på laget i sesongstarten. Foto:  REUTERS/Andrew Yates
REFSES: Manchester Uniteds manager Louis Van Gaal har ikke fått sving på laget i sesongstarten. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

(Dagbladet): Med Luis van Gaal har Manchester Uniteds sesong svingt kraftig så langt.

De to siste rundene har vekslet mellom storseier mot QPR til katastrofetap mot Leicester.

BBC-ekspert og tidligere United-junior Robbie Savage mener manageren slipper alt for lett unna, etter bare fem ligapoeng på fem kamper.

Bedre Moyes-tall Til sammenlikning var David Moyes fasit sju poeng, mot sterkere motstand, etter fem kamper forrige sesong. Savage skriver i sin Mirror-spalte at Moyes ville blitt spist til frokost med liknende sifre som van Gaal.

- Van Gaal snakker om at han trenger tid for å etabelere sin filosofi, jeg vet ikke om det er en trebacksrekke, en diamant på midtbanen eller liknende. Men hva med en filosofi som holder ballen unna eget nett? spør Savage.

Den tidligere Leicester-spilleren mener sommerens spillerkjøpt verd 150 millioner pund burde sikret solid forsvarsspill.

EKSPERT:Robbie Savage. Foto: REUTERS/Darren Staples
EKSPERT:Robbie Savage. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Måten United ble revet fra hverandre den siste halvtimen mot Leicester var pinlig, skriver Savage og legger til:

Tripper rundt van Gaal - Hvorfor tripper vi på tærne rundt van Gaal når folk ville gitt Moyes et skikkelig spark bak?

Dag Langerød er redaktør for supporternettstedet United.no. Han er enig med Savage i at sesongstarten har vært under pari. Men han synes ikke van Gaal eller United har sluppet billig unna.

- Jeg er ikke enig med Savage i det. Skriver avisene om annet enn United for tida? Det er ett poeng som skiller United og Liverpool, sier Langerød.

Han minner om at det er tidlig i sesongen, og at troen på Uniteds nye trener fortsatt er stor.

- Savage har rett i at det er for dårlig, men det er ekstremt fokus på United. Mange synes det er for dårlig, mne det er likevel optimisme. De fleste ser mulighetene med den stallen United har nå. Og vi har van Gaal.

Langerød mener den tidligere Nederland-treneren er grunnen til at fansen igjen gleder seg å til Old Trafford-besøk.

- Det er positivitet, alle føler seg komforable på at laget vil skape sjanser. Van Gaal kom til United med titler, uansett hvor han har spilt. Og det er spilt fem seriekamper, det er ingenting, sier Langerød.