Hva mener du egentlig, Drillo?

Morten P. kommenterer.

ULLEVAAL (Dagbladet): Norges Fotballforbunds styre har talt, godkjent det forrige styremøtets protokoll og blitt enige med seg selv om at fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem ikke gikk ut over sitt mandat i samtalen som for fire uker siden i dag ledet til Drillos avskjed. Ingen av delene er spesielt oppsiktsvekkende. All støyen rundt opphøret av Drillos kontrakt er det gamletreneren, gamletrenerens kone og media som har skapt i fellesskap. Om man ikke tar hensyn til noen uoffisielle rykter da, fra et styremedlem eller to som visstnok var provosert over presidentens og generalsekretærens «overtalelsesevner», men som ikke ville fronte kritikken med navn.

Slikt tar man jo internt, må vites.

Som på styremøter maken til det i går.

Og der var det ett hundre prosent enighet landet rundt.

Om man velger å tro fotballpresident.

OG DET GJØR vi. Uten å blunke. Hvis det ikke var ett hundre prosent sannhet i det Yngve Hallén sa i går kveld har nemlig NFF ny president når vi skriver 11. mars 2014. For det er fotballpolitisk selvmord å gå fra et styremøtet hvor det eventuelt er dissens og ubesvarte spørsmål, og på strak arm proklamere total enstemmighet.
Skulle det være tilfelle er Hallén president på oppsigelse.

Er det sant som vi tror, men at det mot formodning skulle komme nye uoffisielle rykter fra stemmer uten navn og ansikt, må NFF-styret slik det er sammensatt legges ned på grunn av illojalitet.

MED NFF SIKRE og enige i sin sak, sitt vedtak og den videre prosedyren rundt Drillos avskjed er ballen spilt tilbake til Olsens banehalvdel. Det er ingen hard pasning. Det er bare en presis ball av den typen NFF spiller når de ikke ønsker å trå noen på tærne. Og har jeg forstått det riktig er det nå Drillos advokat som er mottaker.

Om dette ikke skal ende med direkte balltap foreslår jeg at hun leser følgende:

27. SEPTEMBER, FØR spørsmålsrunden startet på pressekonferansen vedrørende Per-Mathias Høgmos ansettelse, sa Drillo følgende fra sin plass ved siden av Hallén, Høgmo og Siem:

«Jeg har hatt en lang prat med Per-Mathias og Per-Mathias var veldig klar påm at hvis jeg ikke var komfortabel med den løsningen, så ville han ikke ta jobben nå. Da ville han vente. Så jeg måtte overbevise Per om at det er jeg komfortabel med. Jeg aksepterer den løsningen. Så dermed overtar Per-Mathias allerede nå.»

DA SPØRSMÅLSRUNDEN begynte stilte jeg spørsmål om Drillo følte han hadde fått sparken. Svar:

«Både ja og nei. Hadde jeg sagt at jeg ville ha de to siste kampene hadde han ikke tatt jobben. Så jeg kunne sagt nei.»

ØIVIND HERREBRØDEN, VG, stilte oppfølgingsspørsmål om Drillo hadde følt seg presset. Svar:

«Jeg er såpass tøff i hodet at jeg ville sagt nei om jeg ville ha jobben lenger. Jeg er overrasket, og det hadde vært gunstigere både for norsk fotball og for meg om det hadde kommet tidligere, for eksempel rett etter Sveits-kampen. Men jeg er mer overrasket enn sur og bitter.»

NÅ ER DRILLO bare sur og bitter. Og veldig skuffet, sint og provosert. Så opprørt at han i den fjerde uka har satt advokat på saken. Det igjen er knapt til å tro etter at han gjennom eget utsagn måtte overbevise Høgmo om at trenerskiftet var riktig. Så det må være noe annet der — noe som virkelig har provosert Norges mest suksessrike landslagstrener gjennom tidene.

Først når Drillo setter ord på det vil vi kanskje forstå hvem som tråkket hvem på tærne når og hvor.

Og gjennom det finne ut av hva denne saken egentlig handler om.