- Hva mener du? Vi vinner kampene

Belgierne lei av spørsmål om uforløst potensial.

LEI AV KRAVENE: - Vi bryr oss ikke om folk, sier Marouane Fellaini (nummer 8) til Dagbladet etter at Belgia har avansert - uten egentlig å imponere noen. Foto: Yasoyoshi Chiba / AFP / NTB Scanpix
LEI AV KRAVENE: - Vi bryr oss ikke om folk, sier Marouane Fellaini (nummer 8) til Dagbladet etter at Belgia har avansert - uten egentlig å imponere noen. Foto: Yasoyoshi Chiba / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Belgia-Russland 1-0 (0-0)

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Et blunk, og Eden Hazard har passert.

Forbi pressekorpset på Maracana stadion, altså.

Vi snakker om et pressekorps som er langt mer hissige på grøten enn venstresida i det russiske VM-laget. Belgia tok sin andre seier av to mulige, og en ny sluttspurt viser at laget har moral i tillegg til talent. Men selv om nasjonen på tidligst mulig vis er klare for åttendedelsfinale etter 12 års VM-fravær, så er det liksom ikke nok.

Vi merker det på forventningene, vi hører det på spørsmålene, og vi ser det i spillernes øyne: 1-0 mot Russland er bra, men hva med de 82 sjanseløse minuttene før sluttspurten?

Scoret foran familien Eden Hazard hadde like før stilt på pressekonferanse i naborommet, for å motta bestemannspremien. Det fikk være nok, mente Belgias nummer 10, og forsvant etterpå forbi reporterne i intervjusonen like uhindret som da han så vakkert og effektivt forserte russerne og slo kula til Divock Origi i det 88. minutt.

Origi - søskenbarn av Lillestrøm-keeper Arnold Origi - banket sitt første landslagsmål opp i nettaket, og i motsetning til Hazard stoppet han for å si noen ord.

- Det var stort for meg bare å bli tatt ut til VM, og når du i tillegg scorer med familien din til stede, er det klart du blir stolt, sier Origi.

- Var Arnold her?

- Nei, ikke her, men han så kampen på TV, svarer Origi på Dagbladets noe tippeligabeskuende henvendelse.

Frustrert Fellaini Samtidig står Marouane Fellaini noen meter lenger bak i køen og svarer på stadige spørsmål om Belgias uforløste potensial. Han rynker etter hvert sine mektige øyenbryn så mye at de går i ett med krøllene. Han finner tydeligvis ut at det beste nå er å svare med klisjeer, og bli ferdig.

- Alle vet at vi har gode spillere og et godt lag, men vi må være fokuserte inn i den neste runden, så får vi se.

- Hva er viktigst for dere: å begeistre, eller å ta poeng?

Det spørsmålet får United-spilleren til å gnistre til:

Belgia - Russland 1-0 (0-0):

Maracanã, 73 819 tilskuere

Mål: 1-0 Divock Origi (88).
Dommer: Felix Brych, Tyskland.
Gule kort: Denis Glusjakov (38), Russland, Axel Witsel (54), Toby Alderweireld (73), Belgia.

Belgia (4-2-3-1): Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen (Jan Vertonghen fra 31.) - Axel Witsel, Marouane Fellaini - Dries Mertens (Kevin Mirallas fra 75.), Kevin De Bruyne, Eden Hazard - Romelu Lukaku (Divock Origi fra 57.).

Russland (4-1-4-1): Igor Akinfejev - Alexej Kozlov (Andrej Jesjtsjenko fra 62.), Vasilij Berezutskij, Sergej Ignasjevitsj, Dmitrij Kombarov - Denis Glusjakov - Alexander Samedov (Alexander Kerzjakov fra 90.), Viktor Fajzulin, Maxim Kanunnikov, Oleg Sjatov (Alan Dzagojev fra 83.) - Alexander Kokorin.


 Eden Hazard, Belgia:
I forspillet til målet viste han sine matchvinnerferdigheter da det gjaldt som mest.
 Vasilij Beresutskij, Russland:
Kapteinen styrte ei forsvarsrekke som holdt Belgia sjanseløse i over 80 minutter. Så glapp det likevel. 
Romelo Lukaku, Belgia:
Kan umulig være langt unna å bli vraket til oppgjøret mot Sør-Korea etter nok en svak VM-forestilling.

- Hva mener du? Vi vinner kampene, det er det viktigste. Vi har to seirer, og er klare, svarer han.

- Men kan dere bedre?

- Ja. Vi kan spille bedre, og vi kan skape flere sjanser. Og det håper jeg vi gjør i neste runde.

Dagbladet spør Fellaini om han synes folk forventer for mye av gruppe H-favorittene:

- Kanskje det. Men vi bryr oss ikke om folk. Vi holder oss fokuserte sammen, vi har spilt sammen lenge nå, og vi kjenner hverandre. Og vi har et bra lag bestående av en gjeng meget gode spillere. Så vi må bare holde oss fokuserte. Det er det viktigste.

- Et skikkelig lag Kaptein Vincent Kompany bombarderes også av spørsmål om Belgia har mer inne. Han svarer med å snu på hele argumentasjonen:

- Først og fremst må ingen glemme at vi er blant de to yngste lagene i VM, sier Kompany.

- Så mener jeg at den største kvaliteten vi kan vise, som ingen forventet fra oss, er modenhet og ro. Det har vi gjort nå. Jeg er glad for at vi kan opptre som et skikkelig lag, og se grundige ut i det vi gjør, sier midtstopperen.

- Vi vet at vi også har kvaliteter i laget som vil utgjøre en forskjell. Det vil vises mer i enkelte kamper enn andre, sier han.

Mot Russland var det Eden Hazard som viste det fram. På sin pressekonferanse var ikke han like positiv som kompisene:

- Vi spilte ikke en god kamp, fastslo Chelsea-artisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer