Hva nå Wenger? Et skadeskutt Dortmund løp sjanseløse Arsenal i senk

Kontringsspill i verdensklasse.

• Dortmund-Arsenal 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Det var to lag som ikke akkurat kunne mønstre sine sterkeste mannskap som møttes på Signal Iduna Park.

Hjemmelaget manglet Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gundogan, Marco Reus og Mats Hummels for å nevne noen, mens Arsene Wenger måtte klare seg uten Olivier Giroud og Mathieu Debuchy.

- Likte kampen fra første sekund Likevel, det var vertene som var sterkest, og nyervervelsen Ciro Immobile ga hjemmelaget ledelsen like før pause før Pierre-Emerick Aubameyang la på til 2-0 like etter hvilen.

Dermed har Jurgen Klopps gutter fått en perfekt start på årets Europa-eventyr, mens Arsenal må tilbake til tegnebrettet.

- Jeg er veldig fornøyd. Tre spillere manglet i laget på grunn av muskulære problemer, men vi tok noen avgjørelser og jeg må si at det var en glimrende forestilling. Virkelig sterkt. Vi var modige, vi var raske, og det var alt vi trengte for denne kampen, sier Klopp til Sky Sports.

- Jeg likte kampen fra første til siste sekund. Å se kamper som dette er det beste i hele verden.

Dortmund-dominans Allerede før klokka viste fem minutter var vertene på ferde i Arsenals 16-meter. Henrik Mkhitaryan gikk ned etter en duell, men dommer Olegário Benquerença fra Portugal valgte å gi 25-åringen gult kort for filming.

Og tyskerne fortsatte å dominere. Etter 28 minutter var de igjen på visitt, og etter en lekker opprulling kom Kevin Gorsskreutz fri på venstresiden. Han fant igjen Pierre-Emerick Aubameyang, men fra kloss hold fikk Wojciech Szczesny ut en fot og avverget.

Bare minuttet senere var Aubameyang igjen farlig frampå, men denne gangen fikk Arsenal-forsvaret blokkert avslutningen.

Men også Arsenal hadde muligheter i den første omgangen, og den største av dem kom ved Danny Welbeck. Den tidligere Manchester United-spissen var plutselig alene med Roman Weidenfeller, men avslutninga gikk til side for mål.

Da var Immobile langt mer effektiv. Italieneren takket og bukket for muligheten da gjestenes forsvar nølte, og banket kula i mål bak Wojciech Szczesny som det siste som skjedde i den første omgangen.

Overkjørt Og den andre omgangen fortsatte der den første slapp. Arsenal-forsvaret ble for tregt, og Aubameyang løp fra alt og alle før han rundet Szczesny og doblet ledelsen.

Bare minutter senere måtte polakken igjen i aksjon, men denne gangen nektet han Immobile italienerens andre scoring med en lekker redning og etter 57 minutter smal Aubameyang ballen i det horisontalet metallet bak sisteskansen.

Mesut Özil klarte heller ikke å sette sitt preg på denne matchen, og Wenger signaliserte tydelig sin misnøye med å ta tyskeren av banen etter en drøy time uten at det hjalp nevneverdig.

Kaptein Mikel Arteta hadde heller ingen stor dag på jobben, og forærte etter 72 minutter en ny gigantmulighet til Dortmunds fotkjappe angrepsrekke, men heller ikke denne gangen klarte Aubameyang å få den mellom stengene.

Kort oppsummert var vertene nærmere både tre, fire og fem enn Arsenal var en redusering, og Wenger har litt å tenke på før han møter Aston Villa til helga.

I den andre kampen i gruppen tok belgiske Anderlecht ledelsen borte mot Galatasaray fra Tyrkia. Dennis Praet så ut til å bli matchvinner med sitt mål etter 52 minutter i Istanbul, men Bürak Yilmaz reddet 1-1 og det ene poenget for Galatasaray på overtid.

OVERLEGNE: Dortmund herjet tidvis med Arsene Wengers menn, og kunne feire en imponerende start på årets eventyr i Europa. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI/NTB SCANPIX
OVERLEGNE: Dortmund herjet tidvis med Arsene Wengers menn, og kunne feire en imponerende start på årets eventyr i Europa. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI/NTB SCANPIX Vis mer