Hva om Ronaldo, Özil, Balotelli og Pique møtes til ligaspill - med sine landslag?

Uefa-krefter vil innføre «Nations League», bekrefter Norges fotballpresident.

MØTES I LANDSLAGSLIGA?: De var lagkamerater så seint som i starten av august, Cristiano Ronaldo (t.v.) og Mesut Özil. Begge er så pass unge at de kan få prøve seg i et eventuelt Uefa Nations League. En landslagsliga er nå på skissebordet i Uefa, opplyser Yngve Hallén til Dagbladet. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB Scanpix
MØTES I LANDSLAGSLIGA?: De var lagkamerater så seint som i starten av august, Cristiano Ronaldo (t.v.) og Mesut Özil. Begge er så pass unge at de kan få prøve seg i et eventuelt Uefa Nations League. En landslagsliga er nå på skissebordet i Uefa, opplyser Yngve Hallén til Dagbladet. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Utvidelsen av EM, fra 16 til 24 nasjoner, får konsekvenser. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) vurderer å innføre et splitter nytt, prestisjetungt ligaspill for landslag.

Fra før organiserer Uefa noen av verdens største fotballgodbiter, med EM i fotball og Champions League som de fremste merkevarene. Men nå fristes president Michel Platini og hans kolleger av å innføre en ny turnering hvor landslag møtes til seriespill i toårsperioden mellom hvert mesterskap:

Uefa Nations League.

President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, bekrefter overfor Dagbladet at dette nå blir diskutert.

Nedrykk og opprykk Mange detaljer gjenstår, men grunnprinsippene i Nations League - som blant annet Uefas administrasjon i Nyon har vært pådriver for å utrede nærmere - er disse:

• Uefa består av 54 nasjoner. Disse fordeles på divisjoner, hvor de beste - som Spania, Nederland, Tyskland, Italia med flere - møter hverandre i «første divisjon». Gruppa bestående av de nest beste utgjør «andre divisjon», og så videre.

• Vinneren av første divisjon blir Nations League-mester, og får kloa i en feit premiepott. De nederste i divisjonen rykker ned, og erstattes av de øverste i andre divisjon. Slik promoteres og degraderes lag videre nedover i nivåene.- Det er riktig at seriespill er en av modellene som blir diskutert. Men dette er foreløpig bare på skissestadiet, sier Yngve Hallén, som selv er medlem av Uefas komité for internasjonale landslagsturneringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer