- Hva om Start ringer FFK og tilbyr bonus?

Frode Olsens tankeeksperiment.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En serierunde før slutt står enormt på spill for Odd Grenland og Start. Rune Jarstein & co er avhengig av Lyn-seier mot Start for å holde plassen, men legger seg ikke borti Lyns kamp utover sms\'er og anmodninger om full innsats.

I Spania er mentaliteten annerledes. Der er det vanlig at klubber som har mye å spille for betaler bonuser til klubber med lite å spille for, dersom de tar poeng mot en tøff konkurrent.

De tidligere Spania-proffene Frode Olsen og Dan Eggen fortalte Dagbladet.no om belønningskulturen foran den spennende innspurten i La Liga forrige sesong.

- Siste serierunde i Tippeligaen er et klassisk eksempel på en sånn situasjon. Var situasjonen slik i La Liga ville det vært aktuelt for de spanske lagene å lokke med bonus, sier Olsen til Dagbladet.no.

- Kampene Lyn-Start og Odd-FFK er veldig relevante. La oss si at Start-kaptein Atle Roar Håland hadde ringt FFK-kaptein John Anders Bjørkøy, og sagt: «Hør gutter, dere skal få 10 000 kroner hver om dere slår Odd». Eller at Tommy Svindal Larsen gjorde det samme og ringte Tommy Berntsen. Når 30 spillere i en stall hver får 10 000 - 20 000 kroner blir det fort en halv million, sier Olsen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer