INGEN ARVTAGER: Tronen hos Quick-Step er ledig, etter at Tom Boonen la opp tidligere i vår. Men den fylles ikke av Alexander Kristoff, mener procycling.nos Jarle Fredagsvik. Her er de to sammen med Sven Erik Bystrøm i forkant av Milano-Sanremo i 2016. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com)
INGEN ARVTAGER: Tronen hos Quick-Step er ledig, etter at Tom Boonen la opp tidligere i vår. Men den fylles ikke av Alexander Kristoff, mener procycling.nos Jarle Fredagsvik. Her er de to sammen med Sven Erik Bystrøm i forkant av Milano-Sanremo i 2016. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

Alexander Kristoff

«Hva Quick Step skal med Kristoff, forstår jeg lite av»

ANALYSE: Det er en tid for alt, men timingen er ikke nå.

TROYES (procycling.no): Agent Joona Laukka har gått bredt ut i søket for å finne den reelle markedsverdien for Alexander Kristoff.

Status mot slutten av tourens åpningsuke, er at markedet fremdeles er fastlåst. Alberto Contador ser ut til å forlenge med Trek-Segafredo, mens verken Marcel Kittel eller Fabio Aru foreløpig har gjort alvor av flytteplanene sine.

Begge de to sistnevnte rytternes bevegelser, kan få direkte innvirkning på Alexander Kristoffs framtid.

Astana leker med tanken på å signere ham, men først må Aru avklares. Som Jakob Fuglsang gjorde i forkant av Tour de France, sikret italieneren seg gode forhandlingskort med seieren på toppen av La Planche des Belles Filles.

Fremdeles ser jeg på Astana, Katusha og UAE Team Emirates som tre sannsynlige arbeidsgivere for nordmannen i 2018.

Det kan være flere hester i rittet, men de er i så fall godt skjulte hemmeligheter.

I denne kategorien hører ikke Quick Step-Floors hjemme. TV 2 meldte tidligere i touren at agent Joona Laukka hadde hatt møte med det belgiske storlaget.

Det kan for så vidt stemme, ettersom de har gått bredt ut.

Men hva Quick Step skal med Kristoff, og hva Stavanger-mannen har å gjøre i Patrick Lefeveres rekker, nei det forstår jeg lite av.

Het Nieuwsblad skrev fredag at både Kittel og Philippe Gilbert sikter seg inn mot nye kontrakter i laget. Det betyr at han som blir etappegrossist i årets tour blir værende, og det samme gjør vinneren av årets Flandern rundt.

Husk at Lefevere allerede lønner Fernando Gaviria. Den ekstremt talentfulle colombianeren hentet hjem hele fire etappeseirer i Giro d´Italia.

– Så, Alexander - skal du gå til et lag der du verken er garantert Tour de France eller Giro d’Italia? spurte jeg Kristoff i dag.

–Jeg ønsker å kjøre de største løpene, så det er jo viktig. Jeg ville ha hatt et sterkt lag i ryggen, men i Tour de France kunne jeg fort ha endt opp som opptrekker for Fernando Gaviria eller Marcel Kittel, lød svaret.

– Er det interessant for deg, da? utbrøt jeg.

– Nei, jeg må vel kanskje belage meg på å utvikle meg til opptrekker en gang i framtida. Jeg kommer ikke til å bli noe raskere med årene. Jeg er ikke raskest i verden per nå. For framtida kan det være en aktuell tanke, men i øyeblikket håper jeg å kunne kjempe om seirer selv i noen år til.

Det er en timing for alt. Og timingen for å gå inn i opptrekkernes rekker er ikke nå, som nyfeiret 30-åring.

At danske Brian Holm gjerne ønsker seg en nordmann til laget får heller være. Det har han sagt før, og heller ikke da ble det noe av.

Det er uansett ikke han som bestemmer hvem som ankommer, men Lefevere selv.

At Gaviria, Kittel, Alaphilippe og Gilbert alt ser ut til å bli, betyr også en annen ting. At Quick Step-toget fortsetter å rulle på toppen av seiersstatistikken også i årene som kommer.

Men fortsatt uten Alexander Kristoff.