Hva sa du, Suarez?

- Jeg nekter å tro at han har ment mye av det, sier Lundekvam.

INGEN LOJALITET: Luis Suarez har sagt mye fint om Liverpool og fremtiden på Anfield det siste året. Det er bare så synd for fansen at han ikke ser ut til å mene noe av det. Fotomontasje Dagbladet
INGEN LOJALITET: Luis Suarez har sagt mye fint om Liverpool og fremtiden på Anfield det siste året. Det er bare så synd for fansen at han ikke ser ut til å mene noe av det. Fotomontasje DagbladetVis mer

(Dagbladet): Liverpool-fansen har støttet Luis Suarez gjennom tykt og tynt etter at han kom til klubben. Til tross for rasismeanklager, kontroversielle episoder på banen, og ikke minst bitingen på armen til Branislav Ivanovic.

Men etter at hovedpersonen selv «takket for støtten» ved å be om å bli solgt, har de fleste valgt å snu ryggen til spilleren som var så høyt elsket for sine sportslige prestasjoner. Og det er aldeles ikke så rart hvis vi tar et tilbakeblikk på hva Luis Suarez har sagt om framtiden sin på Anfield.

Her er et lite utdrag av hva Luis Suarez skal ha sagt til media (med forbehold om at han har blitt sitert riktig):

18. mars 2012
- Til tross for alt som har skjedd så vil jeg bli. Kenny Dalglish tror på meg, og det er viktig. Spesielt etter å ha vært ute i åtte kamper. (Etter Evra-episoden). Daily Mail.

16. november 2012
- Å spille for Liverpool er en guttedrøm jeg har hatt. Nå som jeg er her vil jeg forsøke å være her så mange år som mulig. Liverpool Echo.

31. januar 2013
- Jeg vil at dere skal vite dette. Hvis jeg ikke kvalifiserer meg til Champions League så har jeg en kontrakt med Liverpool, og jeg trives veldig her. Jeg vil bli i klubben. Daily Mail.

21. april 2013
- Jeg blir værende her neste sesong. Ikke bare spiller jeg for Liverpool, jeg spiller i en av de beste ligaene i verden. Daily Mail.

30. mai 2013
- Jeg vet ikke om jeg blir eller drar. Jeg vil takke alle i Liverpool og Liverpool-fansen, men behandlingen jeg fikk fra resten av England har vært tøff. Liverpool vet hvordan pressen behandler meg her. Metro.

7. august 2013
- Jeg har utrykt mitt ønske om å dra bak lukkede dører flere ganger, men nå følte jeg at tiden var moden for å gjøre det offentlig, sier Suárez. The Guardian.

Oppgitt Premier League-ekspert Claus Lundekvam får opplest et utdrag av sitatene, og blir litt oppgitt av hele Luis Suarez-saken.

- Jeg tenker at ting forandrer seg fort i fotball. Lojalitet støtter deg fotballmessig, men den lojaliteten er ikke alltid reel. Det ser dumt ut når du har sagt slik ting tidligere, det ser ikke bra ut i ettertid. Jeg nekter å tro at han har ment mye av det. Det sier seg selv at det skurrer en plass. Du får en bismak av hele Suarez-saken. Det er synd og trist, sier Lundekvam til Dagbladet.

Claus Lundekvam har selv spilt i Premier League i en årrekke for Southampton. Det er ikke første gang en spiller kommer med uttalelser som i ettertid viser seg å være løgn.

- Jeg har opplevd slike ting før. Luis Suarez er en av de mest profilerte spillerne i moderne tid. Det blir hauset ekstremt opp med alt som har forekommet i karrieren hans tidligere, i tillegg til at han er en fantastisk fotballspiller, sier Lundekvam.

- Er det slik at spillere sier én ting selv om de egentlig mener det motsatte?

- Ja, det kan godt hende det er slik. Det har aldri vært slik i mitt register. For meg har det alltid vært viktig å være ærlig og reel med klubben. Men det er mye som kan forandre seg på kort tid. Jeg tror bite-episoden fikk sterk innvirkning. Engelsk presse er ekstremt kynisk og nådeløs, sier Lundekvam.

- Er det noe lojalitet i moderne fotball?

- Ja det er det. Det vil jeg håpe og tro. Det finnes lojalitet, men den lojaliteten og trofastheten til selve klubben har forandret seg over årene. Pengene skal ha en del skyld for det. Spillerne har en kort periode i livet hvor de kan tjene mye penger. Jeg kan ikke kritisere spillere for det, sier Lundekvam.