Hva sier du nå Ferguson?

Svennis og City vant byduellen.

Manchester City – Manchester United 1-0 (1-0)

(Dagbladet.no): Manchester City hadde aldri hatt en bedre Premier League-innledning. United på sin side har ikke stått med bare to poeng siden 1998/99-sesongen.

I dag sendte City rivalene fra United på hæla i tittelkampen allerede før sesongen har kommet skikkelig i gang. Og de begynner å få egne ambisjoner.

- Vi kan slå hvem som helst, sier Micah Richards til SkySports. Midtstopperen spilte en fantastisk kamp mot Tevez og resten av Fergusons artilleri. Han skjønner at fansen nå begynner å forvente mer.

- Vi har gode nok spillere, så hvorfor ikke. Vi har vist at vi kan gjøre det, sier 19-åringen.

Svennis er i ferd med å gjenoppbygge ryktet sitt, og allerede snakker man i City om en «Svensasjon». Alex Ferguson var før kampen smått spydig om svensken, og motivasjonen hans for å ta over rivalene.

Etter hjemmeseieren i dag, spørs det om Sir Alex er like stor i kjeften.

Med åtte utlendinger fra start, så godt som ingen Premier League-erfaring i laget og en 20-årig fjerdekeeper i mål, burde det vært tøft for Manchesters City.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Men når Svennis har fått selvtillit i laget, de nye spillerne rett og slett er gode, og keeperen heter Schmeichel til etternavn, er det meste mulig likevel. Også å tukte storebror United.

Overkjøring

Gjestene hadde full kontroll de første ti minuttene, og hjemmelaget klarte aldri å holde på ballen. Anført av en Paul Scholes i toppslag, og en løpsvillig Nani, valset de til tider over et usikkert hjemmelag.

Schmeichel junior fikk vise seg tilliten verdig allerede etter fire og et halvt minutt, da han reddet et skudd fra Nani. Tevez spilte gjennom den unge portugiseren, men den unge keeperen frustrerte gang på gang pappas gamle lagkamerater.

Evra var den neste som fikk en sjanse, da han ble spilt gjennom etter 23 minutter. Dessverre for gjestene gikk skuddet vilt over og til side for mål.

Måtte vente

Det var i grunnen lite som minnet om et derby fra Citys side, og det skulle ta en halv time før de markerte seg offensivt.

Da gjorde de det med stil. Brasilianske Geovanni banket ballen i nettet fra 25 meter, og hjemmefansen gikk nesten av skaftet. Ballen så ut til å få en stuss innom Nemanja Vidic, og Edwin van der Sar hadde ingen sjanse.

Hva sier du nå Ferguson?

Andre omgang startet som den første, med United-dominanse. Vidic kom susende på en corner, og stanget ballen i tverrliggeren, men de store sjansene var det ellers langt mellom-

Nesten 

Chris Eagles kom inn for Nani etter en snau time, og bare 30 sekunder senere holdt han

på å skli inn en utlikning. Tevez kom på et innlegg, men kunne bare sette ballen til side for den borterste stanga.

United fortsatte å prøve seg helt til siste slutt, men Schmeichel sto trygt mellom stengene og Micah Richards hadde en fantastisk kamp i midtforsvaret.

Dagbladet.no kommer med mer.

KONKURRENTER: Ferguson måtte se frustrert på at Erikssons menn tok første stikk i byduellen. Foto: SCANPIX
KONKURRENTER: Ferguson måtte se frustrert på at Erikssons menn tok første stikk i byduellen. Foto: SCANPIX Vis mer
SKUFFELSE: Carlos Tevez har ikke fått den starten på karrieren i Manchester United han hadde ønsket. Mot City var han nære på med en heading rett før slutt, men han kunne ikke hindre tapet.
KNALLTREFF: Manchester City truet verken før etter etter det 30. minutt, men det bryr fansen seg lite om. For da sikret Geovanni seieren med et knallskudd fra 25 meter.