Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva sier Premier League, vinter-OL og IOK-president Rogge nå?

Blatter «forventer» at Qatar-VM flyttes til januar.

HAR BESTEMT SEG: Nå bekrefter Sepp Blatter at han «forventer» at 2022-VM avholdes i januar. Foto: REUTERS/Fahad Shadeed/Scanpix
HAR BESTEMT SEG: Nå bekrefter Sepp Blatter at han «forventer» at 2022-VM avholdes i januar. Foto: REUTERS/Fahad Shadeed/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): FIFA-president Sepp Blatter har tidligere uttrykt seg positiv til at Qatar-VM i 2022 kan arrangeres om vinteren grunnet den vanvittige heten som legger seg over ørkenlandet i sommermånedene.

Bekrefter Nå bekrefter Blatter ifølge BBC at han «forventer» at mesterskapet avholdes i januar.

- Jeg forventer at mesterskapet avholdes om vinteren, uttalte Blatter da han møtte pressen før åpningen av Asia-mesterskapet i Doha.

— Vi har god tid til å se på dette og utrede eventuelle konsekvenser, men det viktigste for oss er å avvikle et sportslig forsvarlig og godt mesterskap, og da må VM gå enten ved slutten av året eller i januar, sier FIFA-presidenten.

Beskytte Han sier hovedårsaken er at spillerne skal beskyttes mot varmen.

Sommertemperaturene i Qatar kan overstige 40 grader, og selv om et vintermesterskap ikke sto nevnt i søknaden til Qatar, og ikke var noe argument for tildelingen, kan Blatters avgjørelse i den forstand framstå naturlig.

Men:

Hva sier Premier League, som har en av årets mest hektiske og prestisjefylte perioder fra Boxing Day og over årsskiftet?

England har allerede rast vilt mot FIFA etter at de havnet helt sist i konkurransen om VM i 2018.

David Beckham sa til Dagbladet etter avgjørelsen at det var «skuffende at vi ikke fikk mesterskapet med tanke på den innsatsen som er lagt ned».

En rekke andre ligaer er også i full gang om vinteren, og sesongplanene for store deler av europeisk fotball må snus på hodet på grunn av FIFAs plutselige avgjørelse.

HVA SIER HAN NÅ? Jaques Rogge har trolig forventet at vinter-OL skulle ha TV-monopol i vintersesongen 2022. Foto: EPA/Arne Dedert/Scanpix
HVA SIER HAN NÅ? Jaques Rogge har trolig forventet at vinter-OL skulle ha TV-monopol i vintersesongen 2022. Foto: EPA/Arne Dedert/Scanpix Vis mer

• Hva sier arrangørkomiteen bak vinter-OL i 2022?

Mesterskapet er ikke tildelt, men hadde trolig ikke forventet å nærmest krasje med et VM i fotball (!) i snøføyka.

Med skyhøye TV-ratinger og nærmest sportsmonopol i perioden det avholdes, pleier vinter-OL å være en sikker publikums- og seersuksess. Dette monopolet er nå kraftig truet, av en turnering som ikke er langt ifra å være like stor.

• IOK-president Jacques Rogge vil trolig heller ikke juble over avgjørelsen.

Den kan påvirke både annonsørinteressen, kampen om TV-rettighetene, publikumsoppslutningen og de viktige siste forberedelsesukene før OL - som alt genererer kroner i IOK-kassa.

Vinter-OL vil trolig avholdes i februar, men med tanke på at fotball-VM vanligvis utspilles over omkring fire uker, vil Blatter & Co. måtte arrangere mesterskapet få dager over nyttår for å rekke å bli ferdig før OL braker løs.

DRAMA: Boudewijn Zenden (t.h.) mot Patrice Evra under Boxing Day-møtet mellom Sunderland og Manchester United i fjor. I 2022 kan denne og en rekke andre runder måtte bli flyttet. Foto: AFP/Andrew Yates/Scanpix
DRAMA: Boudewijn Zenden (t.h.) mot Patrice Evra under Boxing Day-møtet mellom Sunderland og Manchester United i fjor. I 2022 kan denne og en rekke andre runder måtte bli flyttet. Foto: AFP/Andrew Yates/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling