Hva sier Premier League, vinter-OL og IOK-president Rogge nå?

Blatter «forventer» at Qatar-VM flyttes til januar.

HAR BESTEMT SEG: Nå bekrefter Sepp Blatter at han «forventer» at 2022-VM avholdes i januar. Foto: REUTERS/Fahad Shadeed/Scanpix
HAR BESTEMT SEG: Nå bekrefter Sepp Blatter at han «forventer» at 2022-VM avholdes i januar. Foto: REUTERS/Fahad Shadeed/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FIFA-president Sepp Blatter har tidligere uttrykt seg positiv til at Qatar-VM i 2022 kan arrangeres om vinteren grunnet den vanvittige heten som legger seg over ørkenlandet i sommermånedene.

Bekrefter Nå bekrefter Blatter ifølge BBC at han «forventer» at mesterskapet avholdes i januar.

- Jeg forventer at mesterskapet avholdes om vinteren, uttalte Blatter da han møtte pressen før åpningen av Asia-mesterskapet i Doha.

— Vi har god tid til å se på dette og utrede eventuelle konsekvenser, men det viktigste for oss er å avvikle et sportslig forsvarlig og godt mesterskap, og da må VM gå enten ved slutten av året eller i januar, sier FIFA-presidenten.

Beskytte Han sier hovedårsaken er at spillerne skal beskyttes mot varmen.

Sommertemperaturene i Qatar kan overstige 40 grader, og selv om et vintermesterskap ikke sto nevnt i søknaden til Qatar, og ikke var noe argument for tildelingen, kan Blatters avgjørelse i den forstand framstå naturlig.

Men:

• Hva sier Premier League, som har en av årets mest hektiske og prestisjefylte perioder fra Boxing Day og over årsskiftet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer