EN HELT ANNEN STEMNING: Britiske aviser er ikke i tvil: Ole Gunnar Solskjær har snudd stemningen i Manchester United på hodet. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images
EN HELT ANNEN STEMNING: Britiske aviser er ikke i tvil: Ole Gunnar Solskjær har snudd stemningen i Manchester United på hodet. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA ImagesVis mer

Ole Gunnar Solskjær hylles i britiske aviser

«Hva sjarmoffensiver angår, er denne fra Solskjær blant de aller beste.»

Stemningen er totalforandret i Manchester, ifølge avisene. Ole Gunnar Solskjær har fått en optimal start på trener-vikariatet.

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) har fått en pangstart på sitt vikariat som Manchester United-trener. Solskjærs menn har riktignok møtt motstand de normalt skal slå greit, men de røde djevlene har regelrett herjet og har scoret åtte mål på to kamper.

Stemningen i fotballbyen Manchester er totalforandret. Plutselig er det stor glede og håp å øyne hos supportere, og ikke minst spillere og klubb.

United-legende og Solskjærs tidligere lagkamerat og kompis, Ryan Giggs, forklarer:

- Han har alltid hatt tro på seg selv og hva han er kapabel til, selv om folk tror han er en snill fyr. Han har «edge». Han fikk etter hvert mer erfaring, og mens han var skadet brukte han tida til å lære av Sir Alex (Ferguson, tidligere trener, red.anm.). Så jeg har alltid trodd at han kom til å gjøre det bra som trener. Du må ha litt edge for å gjøre det bra som trener, og det har Solskjær, sier Giggs ifølge Manchester Evening News.

KOMPISER: Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs. Foto: NTB Scanpix
KOMPISER: Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avis-hyllest

Avisene slår Boxing Days United-seier stort opp.

Tabloidavisa The Sun melder stort:

- Solskjær har allerede fått United til å tro på en lys framtid.

The Times skriver:

«Hva sjarmoffensiver angår, er denne fra Solskjær blant de aller beste. Han har truffet alle de riktige punktene.»

Lokalavisa Manchester Evening News mener at Paul Pogba, lagets store stjerne, gjorde en gest etter kampen som viser hvor mye Solskjær har betydd for spillerstallen allerede.

- Pogba gikk helt sist av banen (etter feiringen, red.anm.), og heiet som en galning mens han ga trøya si til en fan. Spillerne er på lag med supporterne igjen, og united, forent, er stikkordet. Pogba er tilbake som en talisman, skriver avisas kommentator Samuel Luckhurst.

Daily Telegraph mener den offensive spillestilen Manchester United tidligere hadde som sitt varemerke, er tilbake.

- De har funnet tilbake til sin identitet, skriver avisa.

SLÅR STOR OPP: Tabloidavisa The Sun.
SLÅR STOR OPP: Tabloidavisa The Sun. Vis mer

Lykkelig

Ole Gunnar Solskjær var naturligvis lykkelig etter to strake seire, hans første som manager på Old Trafford, andre juledag.

Snaut to og en halv time før han møtte pressen, hadde han hørt den berømte Solskjær-sangen for første gang på lenge, en sang som ble sunget flere ganger i løpet av kvelden.

- Det var ekstra spesielt selvfølgelig, men jeg var overraskende rolig, men guttene roet meg ned raskt. For når du stoler på laget du starter med, kan du bare fokusere på kampen og er ikke så anspent, sier Solskjær.

- Det er spesielt å gå ut dit igjen og høre sangen min. Normalt begynner de når du har scoret et mål eller noe slik, men i dag startet de da jeg gikk ut på banen. Jeg er ydmyk. Men det gjør deg veldig stolt og jeg håper familien var stolte, det samme med familien som så det på TV. Det var en fantastisk dag som jeg aldri vil glemme. Jeg vil aldri glemme disse to første kampene, sier Solskjær, som hadde besøk av familien i Manchester i jula.