- Hva skal dere ha for Ståle, FCK?

Danskene vil skifte ut landslagstreneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under Drillo og Nils Joham Semb ble norsk fotball uglesett i Danmark. Ståle Solbakkens suksess med FC København har imidlertid gjort danskene litt mer mottakelige for det de kaller «resultatfotball» - altså hvor estetikken må vike for effektivitet.

Etter gårsdagens 1-3-tap hjemme mot Spania forsvant Danmark ut i EM-mørket, og i dag krever danske aviser landslagstrener Morten Olsens avgang.

En av dem er sportssjefen i BT, Peter Bruchmann. Han mener Olsen bør gjøre slik Åge Hareide har varslet at han vil dersom han mislykkes i sitt andre forsøk på rad med å få Norge til et sluttspill: Gå av.

Ofrer gjerne estetikken

Mannen som i sin tid spøkefullt betegnet nordmenn som «fjellaper», vil nå gjerne at en nordmann skal overta Danmarks landslag.

«I dagens danske fotballandskap er det to trenere som realistisk kan matche Olsen: Ståle Solbakken og Michael Laudrup», skriver Bruchmann.

Før han kommer med en sjelden dansk erkjennelse.

«Ståle Solbakken har i FCK skapt et lag med struktur, ærgjerrighet og ekstrem tydelighet i spillet. Ikke så bygget på vakker fotball, men uten å gjøre totalt knefall for resultatfotballen, lever jeg som estetiker fint med FCK så lenge de kvalifiserer seg til Champions League og UEFA-cup.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer