- Hva skal jeg si? Jeg er bare skuffet

John Arne Riise var utrøstelig i natt.

(Dagbladet.no) Liverpool - Chelsea 1-1. Anfield-publikummet ble vitne til nok et Champions League-drama i går kveld, akkurat som i kvartfinalen mot Arsenal.

Men denne gangen gikk det ikke de helrødes vei.

Likevel runget «You\'ll Never Walk Alone» over stadion etter kampslutt. Og The Kop mente det bokstavelig. Umiddelbart etter John Arne Riises selvmål fire minutter på overtid startet fansen på hymnen.

Uten at Riise lot seg trøste av det. Nordmannen var rett og slett utrøstelig i natt.

Støttes av Gerrard

Over en time etter at han stupte inn Chelseas utlikningsmål ruslet han svært nedbrutt ut av Anfield sammen med forloveden Maria Elvegård. Da var det omtrent tom der og det nærmet seg midnatt engelsk tid.

- Hva skal jeg si? Jeg er bare skuffet, var alt venstrebacken orket å si.

Men i Liverpool-leieren er det ingen som klandrer nordmannen, selv om selvmålet så klønete ut. Han burde nok forsøkt å klarere ballen med foten i stedet, men stolte ikke på høyrebeinet. Derfor stupheadet han - og ballen gikk opp i nettaket forbi Pepe Reina.

RIISE I KNE: John Arne Riise var utrøstelig etter kampen. Lagkameratene la armene rundt ham, men det hjalp lite. Foto: AP
RIISE I KNE: John Arne Riise var utrøstelig etter kampen. Lagkameratene la armene rundt ham, men det hjalp lite. Foto: AP Vis mer

Lagkameratene slo i går kveld ring om Riise.

- Han er en god gutt, nå skal vi støtte ham, sier kaptein Steven Gerrard.

Klager på dommeren

Manager Rafael Benitez vil heller ikke legge noen skyld på Riises skuldre. Kampen var i ferd med å ebbe ut på stillingen 1-0 til Liverpool, etter at Dirk Kuyt kjempet dem i ledelsen. I stedet fikk Chelsea en heldig utlikning. Dermed er det londonerne som har overtaket. Etter to semifinaletap for Liverpool har de nå et ypperlig utgangspunkt foran neste ukes returkamp på Stamford Bridge.

Benitez valgte etter kampslutt å fokusere på dommer Konrad Plautz - kanskje for å skjerme Riise og prøve å flytte fokus i en annen retning.

Spanjolen mener nemlig det var hårreisende av østerrikeren å legge til fire minutter på Anfield.

- Det er vanskelig å forstå. Det var vel fire eller fem minutter. Jeg er overrasket over at det ikke var en corner eller et frispark som avgjorde, for alle de avgjørelsene gikk imot oss, sier Benitez til Sky Sports.

- Ikke første gang

- Hva skal jeg si? Jeg er bare skuffet

Benitez mener også at det var på overtid i tilleggstida Riise var så uheldig å stange inn det målet som kan bli svært skjebnesvangert for Liverpool i jakten på den tredje Champions League-finalen på fire år.

- Han la til bare ett minutt i førsteomgang og fire i andre. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror vi var inne i det femte minuttet da målet kom, sier Benitez.

Uten at han er overrasket. Østerrikeren dømte nemlig Liverpool borte mot Marseille tidligere denne sesongen også.

- Dette er ikke første gang, og derfor er det så skuffende. Vi visste hva som ventet oss, for vi hadde hatt ham før. Men, vi kan ikke klandre dommeren for selvmålet.

Det er det Riise som må leve med.

Og bare én ting kan - delvis - slette det: Seier - eller uavgjort (2-2 eller flere mål) - på Stamford Bridge om ei uke.

• Se selvmålet og høydepunktene fra kampen hos TV3

FORDEL CHELSEA: Blåtrøyene har nå overtaket foran returoppgjøret på Stamford Bridge.
RASENDE RAFA: Rafel Benitez er oppgitt over den østerrikske dommeren.