- Hva skal jeg svare på det? Ingenting er sikkert i fotball

Ståle Solbakken kan ikke avvise at en storklubb kan friste ham unna Norge-jobben.

MAKTDEMONSTRASJON: Ståle Solbakken og FCK gjorde det alle plutselig forventet at de skulle gjøre, de sikret plassen i sluttspillet i Champions League. Men måten de gjorde det på var imponerende.Foto: SCANPIX/AFP/LISELOTTE SABROE
MAKTDEMONSTRASJON: Ståle Solbakken og FCK gjorde det alle plutselig forventet at de skulle gjøre, de sikret plassen i sluttspillet i Champions League. Men måten de gjorde det på var imponerende.Foto: SCANPIX/AFP/LISELOTTE SABROEVis mer

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): FC København - Panathinaikos 3-1.

I Viasat-studio før kampen mellom FCK og Panathinaikos mente Erik Solér at Ståle Solbakken «tabbet seg ut» da han takket ja til å trene Norge.

For nå imponerer han såpass mye at et tilbud fra en stor europeisk klubb er rett rundt hjørnet, mener New York Red Bulls-direktøren.

Etter å ha sikret et historisk avansement til sluttspillet i Champions League, vil ikke Ståle Solbakken avvise at han kan la seg friste til å friste om et sånt kommer.

- Hva skal jeg svare på det? Du vet at jeg ikke kan svare på det. Men ingenting er sikkert i fotball. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sier FCK-sjefen til Dagbladet.

- Jeg forholder meg til virkeligheten, og den forteller meg at jeg stopper her til sommeren og har en sabbat på et halvt år fram til 1. januar 2012. Det er sånn det ser ut nå, sier han.

Blant de aller beste defensivt
Det var en lettet og lykkelig Ståle Solbakken som møtte pressen etter å ha sikret plassen i finalespillet i Champions League.

FC København knuste Panathinaikos i Parken, og nå tror Solbakken at laget hans er i stand til å slå nesten hvem som helst over to kamper.

- Jeg har det godt nå. Men jeg er også litt lettet, fordi det som startet med at vi var i posisjon til å overraske i gruppa, ble til et krav om at vi skulle klare det de to siste kampene, sier FCK-treneren.

- Gruppa sett under ett var vi det klart nest beste laget i gruppa. I dag, som i Aten, var vi bedre enn Panathinaikos. Det var vi også over to kamper mot Rubin Kazan, sier han.

Nå er Ståle Solbakken den første treneren som har klart å ta et dansk lag til finalespillet. Det er ikke tilfeldig at det skjer med dette laget, mener Ståle:

- Vi er blitt mye bedre på de siste 15 månedene etter at vi tapte på Kypros. Spesielt defensivt er er vi gode - faktisk tett på perfekte. Og derfor blunker jeg ikke en gang når jeg sier vi er et av de beste defensive lagene i Champions League. For det er vi.

Men Ståle vil enda lenger.

Vil unngå United, Arsenal og Chelsea
- Det er litt trekningsavhengig. Vi skal spille utenfor sesong, og det blir vanskelig. I tillegg skal vi nok unngå Real Madrid og de tre beste engelske. Dersom Tottenham, Schalke eller Sjaktar kommer opp av bollen, skal vi nok ha en mulighet, mener Solbakken.

- Vi er sjanseløse om vi møter Real Madrid eller de tre beste engelske når vi er ute av sesong. Vi kan derimot være heldige med trekningen og kanskje få Sjaktar. Det er fordel for oss om vi får hjemmekamp først sånn at vi har en skikkelig match når alt skal avgjøres på bortebane, sier han.

Som han er inne på, nå gjelder det å sørge for at spillerne holder formen gjennom vinterpausen.

- Vi må vurdere å sende noen trenere med de spillerne som skal hjem sørover i vinter, fleiper Solbakken, men:

- Vi må kontrollere alle så vi er der vi skal være «fitness-wise» når det starter igjen, fastslår han.

Ønsker spillerkjøp
Samtidig vil FC København se om det er mulig å forsterke stallen før den viktige våren.

- I en ideell verden ønsker jeg meg to tre spillere å forsterke med. Men - jeg kommer ikke til å mase om det. Vi har det vi har. Sånn er det, sier Ståle Solbakken.