Hva skjedde egentlig med Iker Casillas?

Fra verdensener til benkesliter.

MISFORNØYD: Iker Casillas har måttet finne seg i å være andrevalg på keeperplass for Real Madrid denne sesongen. Det ser ikke ut til at det er noe målvaktslegenden trives med. Foto: REUTERS/Juan Medina
MISFORNØYD: Iker Casillas har måttet finne seg i å være andrevalg på keeperplass for Real Madrid denne sesongen. Det ser ikke ut til at det er noe målvaktslegenden trives med. Foto: REUTERS/Juan MedinaVis mer

(Dagbladet): De siste sesongene har det mildt sagt stormet rundt en av spanias, og for den saks skyld verdens, største fotballprofiler. Iker Casillas, som står med 150 landskamper for Spania, har måttet innfinne seg med en tilværelse på benken i klubblaget Real Madrid.

I går måtte han igjen se lagkameratene berge tre poeng mot Elche helt på tampen. Og hvem er det som har tatt plassen hans? Diego López. Mannen som for ett år siden spilte andrefiolin i Sevilla.

I en alder av 32 skal Casillas ennå ha mange år igjen helt i verdenstoppen. Hva er det så som har hendt?

Overrasket over vraking Det er delte meninger om hvorfor Spanias nummer én nå stort sett beklér benken i den spanske hovedstaden.

Enkelte mener det er José Mourinho, og den langvarige konflikten mellom de to, som er skyld i at Vincent del Bosques førstevalg på landslaget sitter på benken. Cmores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, vet heller ikke helt hva som skjedde.

- Madrid-avisene har spekulert i at han brukte journalist-kjæresten sin til å sette Mourinho i et dårlig lys, men det er ingen som vet nøyaktig hva som skjedde. Det får vi nok ikke vite før noen legger opp og skriver en bok, sier han til Dagbladet.

SKADET: Casillas fikk sjansen fra start mot Galatasaray i Champions League i forrige uke. Det endte med at han måtte hjelpes av banen med skade i den første omgangen.Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU
SKADET: Casillas fikk sjansen fra start mot Galatasaray i Champions League i forrige uke. Det endte med at han måtte hjelpes av banen med skade i den første omgangen.Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU Vis mer

Er Diego López en bedre keeper enn Casillas?

- Nei, det synes jeg ikke. Nå kan det hende Carlo Ancelotti ser noe jeg ikke ser, men jeg ble veldig overrasket over at han ikke tok Casillas inn i varmen igjen. Men nå skal det sies at López kanskje har vært Real Madrids beste spiller i 2013 etter Cristiano Ronaldo, så det er vanskelig å si at noen har gjort et dårlig valg, sier Veland.

- Han er verdens beste Tidligere trener i Real Madrid, Juan Manuel Lillo, sier til Wall Street Journal at han ikke forstår hvorfor Ancelotti ikke bruker den rutinerte sisteskansen.

- Han er verdens beste målvakt. Jeg er sjokkert over det som skjer med ham nå.

Lillo er overbevist om at López heller ikke er det nest beste valget for Real Madrid. Jose Mourinho var uenig, og begrunnet sitt valg med at López har en mye mer dominerende tilstedeværelse i feltet.

- For meg er López en bedre keeper enn Casillas, det er så enkelt som det. Jeg liker en keeper som er sterk i feltet, og han er den typen jeg foretrekker å ha bakerst, sa han den gang.

Tror det ikke før du ser det Ett år på benken i Real Madrid er det siste Casillas trenger i en sesong som toppes med VM i Brasil neste sommer. Veland tror keeperveteranen vurdere fremtiden sin fortløpende.

FØRSTEVALG: Diego López har stått meget godt så langt denne sesongen, og skal ha mye av æren for at Real Madrid kun ligger to poeng bak Barcelona og Atletico Madrid. Foto: REUTERS/Sarah Conard
FØRSTEVALG: Diego López har stått meget godt så langt denne sesongen, og skal ha mye av æren for at Real Madrid kun ligger to poeng bak Barcelona og Atletico Madrid. Foto: REUTERS/Sarah Conard Vis mer

- Jeg tror aldri han vurderer å be om å bli solgt, men det kan hende han vurderer et eventuelt utlån i januar om spilletiden uteblir. Det er den typen overgang du ikke tror før han faktisk står der i et annet lags drakt, sier han.

Spillere som Casillas er sjelden vare i den moderne fotballen. 32-åringen har spilt for Real Madrid siden han var ni år gammel.

- Han er en klubblegende, og han har en utrolig høy stjerne blant fansen. Han har vært et ansikt utad for klubben og har bestandig vært god reklame. Han har den samme statusen på landslaget, så dette er en veldig merkelig, og ikke minst vanskelig situasjon for ham, sier Veland.

RIVALER: Casillas og López kjemper om å få starte for Real Madrid. Så langt er López førstevalg i ligaen, mens det kan se ut til at Casillas får starte i cupene. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU
RIVALER: Casillas og López kjemper om å få starte for Real Madrid. Så langt er López førstevalg i ligaen, mens det kan se ut til at Casillas får starte i cupene. Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU Vis mer