Ali Dia - tidenes verste Premier League-spiller

Hva skjedde egentlig med skandale-spilleren som lurte seg til én Premier League-kamp?

Hva i huleste skjedde med Ali Dia, som ble så berømt den dagen da han debuterte for Southampton i 1996? FourFourTwo undersøker sporene etter fotballens minst sannsynlige kulthelt.

KORT KARRIERE: Ali Dia fikk bare én kamp for Southampton. Likevel er det en av de mest minneverdige debuten i engelsk fotballs historie. Foto: Southampton
KORT KARRIERE: Ali Dia fikk bare én kamp for Southampton. Likevel er det en av de mest minneverdige debuten i engelsk fotballs historie. Foto: Southampton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): På en solfylt og kald februarmorgen parkerer FourFourTwo utenfor et bygg som ligger der Southamptons tidligere stadion The Dell lå.

Det er ikke noen i nærheten når vi svinger bilen inn med panseret mot det som pleide å være Archers End.

De fire hjørnene på det nye anlegget er oppkalt etter klubbens mest populære personer. På en side sitter Rod Wallace sammen med Mick Channon, i et annet er Ted Bates ved siden av Matthew Le Tissier.

Det som kanskje er den aller mest kjente spilleren i klubbens historie, glimrer imidlertid med sitt fravær. Det er ingen tegn til Ali Dia, spilleren som fikk sin ilddåp ikke langt fra der vi står parkert.

Her er historien om en av tidenes mest spesielle debuter.

Fikk 53 minutter

Det er lørdag 23. november i 1996, og det er spilt 32 minutter av kampen mellom Southampton og Leeds United. Le Tissier signaliserer til benken samtidig som han holder seg til låret.

Idet han forlater banen, til stående applaus fra hjemmefansen, blir han erstattet av en mann med draktnummer 33 på ryggen. En mann som virker veldig entusiastisk når han løper ut på gressmatta. Le Tissier må gni seg i øynene og kan ikke tro det han ser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer