Mario Götze VM-vraket

Hva skjedde med Mario Götze?

I 2014 scoret han vinnermålet i VM-finalen, etter å ha blitt fortalt at han måtte vise han var bedre enn Lionel Messi. Fire år seinere sliter stjerna med å redde fotballkarrieren sin.

FIRE ÅR SIDEN: Mario Götze (nummer tre fra venstre) feirer VM-gullet i Brasil sammen med lagkameratene i 2014. Han er ikke med i Tysklands VM-tropp denne sommeren. Foto: Mike Egerton/PA/NTB Scanpix
FIRE ÅR SIDEN: Mario Götze (nummer tre fra venstre) feirer VM-gullet i Brasil sammen med lagkameratene i 2014. Han er ikke med i Tysklands VM-tropp denne sommeren. Foto: Mike Egerton/PA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Kampen mellom Borussia Dortmund og Atalanta i 16-delsfinalen i Europa League går inn i overtiden på stillingen 2-2. Dortmund er desperate etter å sikre seg vinnermålet før returen i Italia og ballen blir pumpet opp mot 16-meteren.

En forsvarer feier ballen unna farlig område og rett i beina til Mario Götze, som lurer i returrommet. Götze har knapt tid til å tenke over hva han skal gjøre.

Han har egentlig to valg. Han kan forsøke å banke til på direkten og håpe at ballen ikke går innom en av de mange kroppene som står mellom ham og målet. Eller han kan kontrollere ballen og sende den videre til en lagkamerat, selv om dette vil gi forsvaret tid til å omorganisere seg.

Så Götze velger i stedet en tredje mulighet. Han demper ballens fart i samme bevegelse som han slår den på første touch mot lagkamerat Michy Batshuay, som settes opp alene med keeper og sørger for 3-2-seier til Dortmund.

I det ballen treffer nettmaskene peker Batshuay på Götze, vel vitende om at lagkameratens touch ikke bare krevde teknikk, men også svært hurtig tenking og et fantastisk overblikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer