Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hva skulle vi gjort uten trøndere?

Kombinertgutta tok av i kveld.

FEIRET I KVELD:  Magnus Moan (t.v.) og Jørgen Graabak tok henholdsvis sølv og gull i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FEIRET I KVELD: Magnus Moan (t.v.) og Jørgen Graabak tok henholdsvis sølv og gull i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Jørgen Graabak (22) og Magnus Moan (30) tok henholdsvis gull og sølv i dagens kombinertkonkurranse i OL. I kveld var det tid for feiring på hotellet i Sotsji.

Korkene gikk til værs, og medaljekake ble delt ut.

- Det har vært en virkelig stor dag for en beskjeden trønder, oppsummerer Graabak på Twitter i kveld.

Magisk Sist Norge tok OL-gull i kombinert, var ved Bjarte Engen Vik i 1998. Derfor var det noe magisk over det som skjedde i Russland i dag.

SPRUDLENDE FEIRING:  Magnus Moan og Jørgen Graabak sørger for å gjøre hotellet utrykt. I alle fall for dem som har tenkt å gå tørre hjem ...  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPRUDLENDE FEIRING: Magnus Moan og Jørgen Graabak sørger for å gjøre hotellet utrykt. I alle fall for dem som har tenkt å gå tørre hjem ... Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Først Graabak, så Magnus Moan over mål. De tyske kanonene ødela for seg selv, og gikk i hverandre inne på stadion.

Tar vi med at også en annen trønder tok gull  - Emil Hegle Svendsen - har Trøndelag virkelig bidratt med sitt på medaljefronten i dag.

Stiller spørsmålet - Hva skulle vi gjort uten trøndere? skriver langrennsløper Eldar Rønning i en lissepasning på Twitter til de tre medaljevinnerne.

- Olympisk mester! Tusen takk for alle hilsener fra kjente og ukjente, melder Graabak.

TAR KAKA:  Jørgen Graabak og Magnus Moan.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAR KAKA: Jørgen Graabak og Magnus Moan.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

OL er ennå ikke over for kombinertløperne. Torsdag er det lagkonkurranse.

Etter det som skjedde i dag - med fire blant de 12 beste - er Norge utvilsomt favoritter.

Det som nå skjer, er også en fjær i hatten for trener Kristian Hammer. Han og resten av trenerapparatet, og naturligvis utøverne selv, er i ferd med å sette Norge på kombinertkartet igjen.

Hele Norges coronakart