Hva som venter Norge

De norske gutta forteller hva som venter.

CHISINAU (Dagbladet.no): Moldova er ikke det laget i kvalifiseringsgruppa de norske gutta kjenner best, men de har fått en briefing av det norske treningsteamet. Åge Hareide sier han vet alt som må vites om dem.

Dagbladet.no har bedt landslagsspillerne skissere hva slags kamp de forventer seg i kveld.

- Må være bevegelige

Sigurd Rushfeldt: - Det blir forhåpentligvis en kamp med mange sjanser, for vi må score mål. Men det blir ikke lett. Jeg regner med at det blir mange dueller og tøffe markeringer hele tida. Vi må være bevegelige for å komme oss løs, og også for å skape rom for andre.

John Arne Riise: - De første 20-25 minuttene kommer til å være tøffe - slik alle fotballkamper er. Etter dette skal vi ta kontroll og dominere.

Tommy Svindal Larsen: - De er veldig ballsikre, og spiller med tre sentralt på midten. Vi må derfor sørge for at vi ikke havner i undertall på midtbanen. Det er også viktig å prøve å ta dem tidlig, siden de er såpass gode med ballen i beina.

Magne Hoseth: - To av de tre sentrale midtbanespillerne deres er ganske offensive, så da kan vi få en del kontringer. Vi vet at Moldova spiller mye smått, og har et aggressivt press. Hvis vi er skjerpet i 90 minutter skal de ikke ha en mulighet. Vi er bedre enn dem individuelt, og som lag.

- Må spille ballen hurtig

VET HVA SOM VENTER: Magne Hoseth (t.h.) og John Arne Riise. Foto: Scanpix
VET HVA SOM VENTER: Magne Hoseth (t.h.) og John Arne Riise. Foto: Scanpix Vis mer

Steffen Iversen: - Jeg regner med at de kommer til å ligge lavt, og slå en del langt. Det kan passe oss bra. De er veldig hissige i forsvar, og det blir viktig for oss å spille ballen fort. Da skal de få problemer. De forskyver laget sitt også veldig etter spillet, så det bør bli store rom for oss på motsatt side.

Claus Lundekvam: - Jeg vet ikke så mye om spissene deres, annet enn at de er livlige. De er hardtarbeidende og gir deg lite fred. Den ene av dem skal i tillegg være sterk fysisk, og bra på hodet.

John Carew: - Jeg tror det blir en tøff kamp. De er veldig tette i midten.

André Bergdølmo: - De spiller vel 3-5-2. Hvis vi klarer å legge press på dem, skal vi kunne klare å styre spillet.