Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva tror du Messi tenker om denne juletradisjonen?

Foreviget med buksene nede.

MED RUMPA BAR: Lionel Messi og Neymar foreviget med rumpa bar. Messi har til og med fått med seg gullballen. Anledningen for de noe spesielle leirefigurene, er den katalonske tradisjonen med å plassere en såkal «caganer» i julekrybben. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
MED RUMPA BAR: Lionel Messi og Neymar foreviget med rumpa bar. Messi har til og med fått med seg gullballen. Anledningen for de noe spesielle leirefigurene, er den katalonske tradisjonen med å plassere en såkal «caganer» i julekrybben. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer

(Dagbladet): Julen nærmer seg, og for oss nordmenn betyr det fuktige kvelder med lutfisk, ribbe, surkål og ikke minst julekalender.

Vi koser med våre tradisjoner her hjemme, men i Spania, nærmere bestemt i Katalonia, har de tradisjoner av en helt annen form.

Hvert år lages det nye «caganer». Små leirefigurer av kjente personer, utformet på sin noe spesielle måte. Tradisjonen tilsier nemlig at det skal være med en lort.

Og som du kan se på figuren av Lionel Messi med bar rumpe, har han nettopp gjort fra seg. Grunnen: Tradisjonen stammer fra spanske Caga, som betyr lort.

Gammel tradisjon Disse figurene plasseres gjerne i julekrybben sammen med Maria, Josef og det ikke helt ukjente Jesus-barnet, men gjerne i et hjørne.

Ifølge Wikipedia går tradisjonen helt tilbake til det 18. århundre, selv om ingen er helt sikre på nøyaktig hva som er det egentlige opphavet.

CAGANER: Fredag ble årets varianter presentert på en utstilling i Torroella de Montgri, og både Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo med buksene nede kan bli å finne i katalonske hjem de neste seks ukene. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
CAGANER: Fredag ble årets varianter presentert på en utstilling i Torroella de Montgri, og både Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo med buksene nede kan bli å finne i katalonske hjem de neste seks ukene. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer

Den gangen var det kjente personer fra juleevangeliet, men nå er det blant annet verdens beste fotballspillere som er utsatt.

Fredag ble årets varianter presentert på en utstilling i Torroella de Montgri, og både Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo med buksene nede kan bli å finne i katalanske hjem de neste seks ukene.

Messi-skade Keramikkfigurer eller ikke, Lionel Messi blir ikke å se på noen fotballbane før etter jul, men selv sier superstjernen at han ikke er bekymret. Frustrasjon derimot, det er noe han kjenner på.

- Jeg er lei meg siden jeg ikke ventet å bli skadet. Jeg er også frustrert siden jeg nettopp kom tilbake fra skade. Jeg er derimot ikke bekymret. Skaden skjedde, men det er ikke noe uvanlig med den og ikke noe å undersøke videre, sier han ifølge den argentinske avisen Diario Olé.

Messi har sjelden vært skadet i karrieren, og man må tilbake til 2008 for å finne sist sesong uten minst 50 kamper for Barcelona. Selv mener han at det er en naturlig del av det å være fotballspiller.

- Jeg er ikke den eneste som spiller mange kamper. Alle spillerne i La Liga gjør det, sier han.

Klar for UFC Neymar på sin side vil nok fortsatt bli å finne i rødt og blått fram mot høytiden, men skal vi tro ham selv er det bare flaks. Brasil spilte nemlig mot Honduras i helgen, og stjernen mener han fikk litt vel hard medfart.

SKADET: Lionel Messi må belage seg på 6-8 uker borte fra fotballen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
SKADET: Lionel Messi må belage seg på 6-8 uker borte fra fotballen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Om UFC vil ansette meg, er jeg tilgjengelig. Honduras-spillerne kom ikke hit for å spille fotball, sier brasilianeren til Globoesporte, og sikter til at han etter helgens strabaser kunne gjort det skarpt i ringen.

For ordens skyld - Brasil vant kampen 5-0.

HARD MEDFART: Neymar var igjen god da Brasil slo Honduras 5-0 i helgen, men mente selv motstanderen var med innstilt på å skade ham enn å spille fotball. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP
HARD MEDFART: Neymar var igjen god da Brasil slo Honduras 5-0 i helgen, men mente selv motstanderen var med innstilt på å skade ham enn å spille fotball. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP Vis mer