VILLE TILBAKE: Nils Arne Eggen meldte seg fra Spania i 2009, villig til å ta over for Erik Hamrén på permanent basis. RBK-ledelsen nøyde seg med å gi ham vikarkontrakt året etterpå. Foto: Ole Morten Melgård
VILLE TILBAKE: Nils Arne Eggen meldte seg fra Spania i 2009, villig til å ta over for Erik Hamrén på permanent basis. RBK-ledelsen nøyde seg med å gi ham vikarkontrakt året etterpå. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

- Hva var det med meg som person den gangen? Det har plaget meg

Nils Arne Eggen ville bli RBKs hovedtrener, men ledelsen valgte Jönsson.

(Dagbladet:) Bortsett fra i en kort erklæring om at han stilte seg bak ansettelsen av Per Joar Hansen før jul, har Nils Arne Eggen (71) vært taus om trenersituasjonen i Rosenborg de siste månedene.

I går tok han et oppgjør med Rosenborg-ledelsen på klubbens årsmøte.

Da det i 2009 ble klart at Erik Hamrén kom til å forlate Rosenborg den påfølgende sommeren, for å bli svensk landslagssjef, meldte den da 68 år gamle Eggen seg klar til å bli hovedtrener for Trondheims fotballstolthet igjen.

Fikk lysten tilbake
Men han fikk ikke den mottakelsen han så for seg, melder Adressa.

- Da Erik Hamrén skulle bli svensk landslagstrener, var jeg i Spania. Jeg hadde hatt pause, og fått lysten tilbake. Så kom jeg på Brakka, og tenkte vel at folk mente det var kjempebra om jeg viste interesse for å ta en periode til. Jeg var bare 68 eller 69 år. Så gikk vinteren, og det var krefter i RBK som ikke ville ha meg som trener. Jeg er ikke fornærmet, men mener ledelsen må være villige til å innrømme at de ikke ville ha meg, sa Eggen på årsmøtet — og navnga, ifølge regionavisa, Erik Hoftun, organisasjonssjef Trond Alstad og tidligere styreleder Terje Svendsen.

- I 2013 skal vi tilbake til røttene. Hva slags røtter er det? Jeg snakker ikke om Per Joar Hansen. Perry et kjempegodt valg som trener, og jeg står bak det. Men hva var det med meg som person den gangen? Det har plaget meg. Jeg var klar for å ta en ny periode, men RBK ville ikke ha meg, sa Eggen.

- En feil ansettelse
Til slutt ble Eggen ansatt på et halvt års kontrakt høsten 2010, for å styre boet mellom Hamréns avgang og erstatter Jan Jönssons første arbeidsdag.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, var Rosenborg allerede i 2010 bestemte på at Eggens dager som permanent RBK-trener var talte.

Jönsson måtte forlate Rosenborg i desember 2012 etter to tredjeplasser. Eggen mener det var feil å ansette den gamle Stabæk-treneren i det hele tatt.

- Jeg havnet i konkurranse med Jan Jönsson. Han er en ypperlig kar. Men for et styre og en ledelse må det være et samsvar mellom fotballfilosofien og den du ansetter. Da ble det en feil ansettelse, mente Eggen.